Menu

Bernard uvařil na svátky dva pivní speciály

02. 12. 2024

Rodinný pivovar Bernard připravil na letošní svátky dvě unikátní piva – polotmavý Adventní speciál a limitovanou edici Ležáku s chmelem z Vysočiny.

Vánoce ve sklenici
Prvním ze speciálů je Adventní speciál Bernard, polotmavý ležák, který je se svojí podmanivou vůní a chutí ideální volbou
v předvánočním čase v útulných hospodách a restauracích. „Polotmavou třináctku s hustou pěnou jsme uvařili z výběru kvalitních sladů – českého, bavorského, karamelového
a čokoládového,“
popisuje Josef Vávra, vrchní sládek a generální ředitel pivovaru. Adventní speciál má příjemnou vůni s tóny karamelu a sladu, harmonickou chuť a vyváženou hořkost, kterou zajišťuje kombinace několika druhů chmele. Obsah alkoholu činí 5,6 %, hořkost dosahuje 32 jednotek hořkosti (IBU). K dostání je výhradně čepovaný v hospodách a restauracích.



Ležák s chmelem z Vysočiny: chmelová jedinečnost
„Koření“ pro druhou sváteční novinku, Ležák s chmelem
z Vysočiny, narostlo na loni založené chmelnici v nadmořské výšce 560 metrů. Na svahu za městem pivovar poprvé vypěstoval a sklidil úrodu ze 144 rostlin šesti odrůd chmele. „Chmel z naší chmelnice je plnohodnotný, aromatický a pivo z něj lidem chutná. Navazuje tak na tradici, kdy jsem chmel do speciálu pěstoval několik let jen doma na zahradě,“ říká Josef Vávra. Ležák s chmelem z Vysočiny je svěží jedenáctka s obsahem alkoholu 4,7 % a hořkostí 38 IBU.

Speciály ve vybraných prodejnách a restauracích
Oba speciály jsou limitovanou záležitostí, k ochutnání budou od prvního adventního týdne v podnicích s čepovaným pivem Bernard, Ležák s chmelem z Vysočiny bude dostupný
i v lahvích ve značkových prodejnách pivovaru.
Připravil Radek Tulis.

www.navstivtebernard.cz
www.bernard.cz
www.facebook.com/bernard.cz



Archiv