Vzděláváme v tom, co je pro vás nejdůležitější
28. 02. 2019
Vzdělávání zaměstnanců
je investice, která se vyplatí. Je to i jeden z oblíbených a stále
častěji využívaných benefitů. Ať se jedná o kurzy například IT,
jazykové, či o kurzy odborné, které úzce souvisejí s danou profesí a
které dále rozvíjí profesní dovednosti zaměstnanců. Z průzkumu vztahu
práce a vzdělání, který nechala zpracovat společnost LMC, vyplývá, že
pro pětinu lidí je silným důvodem a motivací pracovat pro určitou
společnost i nabídka dalšího vzdělávání. Možnost vzdělávat se,
rozvíjet se, učit se něco nového v zaměstnání zvyšuje i samotnou
spokojenost s prací. Z průzkumu společnosti EdAssist též vyplývá, že
benefit vzdělávání považuje za klíčový sedm zaměstnanců z deseti. Je
pozitivní, že stále víc tuzemských zaměstnavatelů si uvědomuje, že
dobře kvalifikovaný personál tvoří základ prosperující společnosti.
V nabídce Akademie AHR ČR
v oblasti hotelnictví a gastronomie najdete pravidelné otevřené kurzy.
Veškeří lektoři jsou odborníky s dlouholetou praxí a dokážou
účastníkům předat mnoho potřebných a cenných praktických informací.
Mezi stálice kurzů patří témata, jako je: recepční profesionál, blok
tří kurzů housekeeping, řešení stížností a připomínek, řízení
restauračních provozů, já šéfem, revenue management atd. Více informací
a aktuálně vypsané termíny kurzů s krátkými popisy naleznete na www.akademieahr.cz/vypsane-kurzy.
Z nabídky vzdělávacích programů si můžete vybrat i kurzy na klíč.
Jedná se o školení přímo ve vašem zařízení, dle potřeb, podnětů a
přání zadavatele.
Pro mimopražské společnosti je možnost čerpání výhodné finanční
podpory na vzdělávání zaměstnanců. V rámci těchto podpor, ať již na
vzdělávání či rekvalifikaci jednotlivých zaměstnanců v programu
veřejných kurzů, či na vzdělávání většího počtu zaměstnanců
stejnými kurzy, můžete využít dotace (do výše 85 %). Dotace zahrnuje
náklady na samotné kurzovné, náhradu ušlé mzdy zaměstnance a režijní
náklady.
V roce 2018 Akademie AHR realizovala 92 kurzů pro 867 účastníků.
V celkových vzdělávacích aktivitách bylo úspěšně zorganizováno
31 otevřených kurzů a 47 kurzů na klíč.
Novinky pro rok 2019
Pro letošní rok Akademie AHR opět připravila klasické otevřené kurzy.
Přidala nová témata, která uvedli členové AHR ČR mimo jiné
v listopadovém průzkumu spokojenosti, i témata známá, stále oblíbená a
potřebná. Nově je zařazena oblast marketingu a připraveny jsou kurzy:
obsahový marketing chytře a efektivně, základy grafiky pro gastroprovozy a
fotíme nejen na Instagram, efektivní reklama na sociálních sítích.
Během roku se plánují i další jednodenní semináře s inspirativními
osobnostmi. Využívat lze speciální zvýhodněné balíčky pro restauratéry
a manažery.
Pro restauratéry
aktuální témata, shrnutá do čtyř jednodenních školení.
- Autoevaluace aneb kvalita služby očima hosta, marketéra a profesionála (Nástroje sebepoznání, Restaurace očima zákazníka, Diagnostika restaurační služby)
- Standardizace služeb jako nástroj k úspěšné komunikaci s hosty (Komunikace s hostem a tvorba standardů)
- Efektivní prodej nápojů v restauračním byznysu (Kultura prodeje a servisu nápojů)
- Trendy a rentabilita v sestavě jídelních lístků (Moderní jídelní lístek a menu ingeniering[PZ1])
Pro manažery
- Jak najít, získat a udržet dobré zaměstnance
- Instruování, delegování a zpětná vazba
- Konflikty a námitky
- Motivace a demotivace
- Happiness at work – štěstí v práci
Web Akademie AHR
je nově aktualizován a zájemci obdrží i pravidelný newsletter, který
vychází čtyřikrát do roka. Mimo aktuálních informací o vypsaných
kurzech obsahuje rozhovor s lektory, tematické a inspirativní články.
Akademie AHR získala i akreditaci tří kurzů od MŠMT (recepční
profesionál, základní standardy profesionální obsluhy, řešení
stížností a připomínek), jež mohou být přínosem pro pedagogy odborných
předmětů a lépe jim umožní se kurzů účastnit. Též pořádá
speciální přednášky pro studenty českých i zahraničních škol či
přímo odborné přednášky na míru pro školy z oblasti hotelnictví a
gastronomie.
Připravila Jana Šturmová, sturmova@ahrcr.cz
[PZ1]Tento pojem je správně?