Menu

Vyšší kvalita za stejné ceny

06. 12. 2003

S Honzou Mužátkem se známe deset let. Podporoval mne v dobách, kdy ještě neexistoval Všudybyl a kdy rovněž ještě nefungoval jeho koncept restaurací Jarmark a Pizza Coloseum, restaurace nejen pro bílé límečky. Jeho systém je, na rozdíl od tzv. amerického pojetí restauračních řetězců rychlého občerstvení, veskrze evropsky konzervativní. Ostatně, je příslovečné, že samoobslužným bufetovým stolům se po světě neříká americké, ale švédské. Koncept stolování klasickým příborem na porcelánu se u nás Evropanů ukázal správným tahem. Možná sice, že to vypadá „správňácky“ schovávat „flašku“ do papírového pytlíku či sát kolu brčkem z kelímku z voskovaného papíru nebo pojídat mleté smažené cosi z umělohmotného tácku… Ale kdo z našinců by co takového bral jako regulérní oběd v rámci svého závodního stravování? Možná, že na takovou zdánlivě jednoduchou věc přišel člověk, který v pohostinství začínal od prvopočátku, i proto, že kromě obrovské pracovitosti a houževnatosti (na rozdíl od daleko zkušenějších) nevěděl, že to nejde. Dnes, když už „je vymalováno“ (a po bitvě je v Česku každý generál), je to, co vykonal, podle všech geniální tah. Honzo, co pro tvoji společnost Bakare Gastroservis znamenal rok 2003?
Začátkem tohoto roku jsme otevřeli další provozovny v Praze na stanici metra Budějovická. Tím se naše počty stabilizovaly, což konvenuje s cíli, které jsme si pro letošní rok stanovili. Značnou část kapacity jsme věnovali zprovoznění centrálního skladu a logistického centra, jehož součástí v divizi Coloseum catering je jeden z nejmoderněji vybavených cateringových provozů. V záři jsme jej úspěšně kolaudovali a v současné době již cateringová výrobna funguje na sto procent. Na logistické centrum navazuje doprava, která kompletně disponuje chladicími vozy. Využívá je jak catering, tak centrální sklad. Výhod centrálního skladu je několik. Zejména je to ovlivňování vstupních cen a garance kvality. Zároveň je tím zajištěna stoprocentní vstupní kontrola surovin pro naše vlastní provozy.

Systém McDonald's vymyslel v roce 1954 Čech pan Kroc, syn českého emigranta, rodáka ze Stupna u Plzně. Úspěšný gastronomický koncept Jarmark Coloseum uvedl v život o půl století další Čech, ty.
Myslím, že to není od věci. Koneckonců průkopníkem motivačního systému zaměstnaneckých výhod je rovněž Čech Tomáš Baťa. To není národností. Spoustu věcí vymysleli Němci, Poláci… Systém Jarmark Coloseum, jak ukazuje praxe, je funkční. Troufnu si říci, že díky zkušenostem z provozování řetězce restaurací začínám chápat řadu věcí, které jsem dříve neviděl. Tedy např. proč a jak to funguje u McDonaldů. Výhody i nevýhody. Máte-li jednu nebo dvě restaurace, je možné je operativně měnit. Máte-li řetězec, jste ve vleku (třeba i vámi) nastoleného systému. Každopádně i my pracujeme na tom, abychom zlepšovali a zpestřovali své služby. Je to otázka servisu, šíře nabídky a u pizzerií Coloseum kvalitních italských vín. Přinášet za stejné ceny vyšší kvalitu. Co se týče Jarmarku, v listopadu probíhaly dny mexické kuchyně, které byly velmi úspěšné. V těchto gastronomických slavnostech budeme pokračovat. V současné době projektujeme nový koncept, jehož pracovní název je „café XY“ (dnes ještě není přesně rozhodnuto, jaké jméno to bude). Určitě to bude v italském duchu – velký výběr káv. Bude to restaurace, která bude nahrazovat „snack bar“ a „take away“. Chceme, aby osou nabídky byl jeden z klasických italských produktů.

Pizza Coloseum:
Vodičkova 32, Praha 1, tel.: 224 214 914
Palác Myslbek, Ovocný trh 8, Praha 1, tel.: 224 238 355
Budějovická 1667/64, Praha 4, tel.: 261 262 000
Zlatý Anděl, Nádražní 25, Praha 5, tel.: 257 322 622
Velký špalíček, Dominikánská 3, Brno tel.: 543 237 318 

Restaurace Jarmark
Dům „U Nováků“, Vodičkova 30, Praha 1, tel.: 224 233 733
Palác Myslbek, Na Příkopě 19/21, Praha, tel.: 224 238 359
Budějovická 1667/64, Praha 4, tel.: 261 262 524
Velký Špalíček, Dominikánská 3, Brno tel.: 543 237 320
Olympia centrum, U dálnice 744, Brno – Modřice, tel.: 547 216 866
OC Futurum, Novinářská 6a/3178, Ostrava tel.: 596 616 516 










www.restauracejarmark.cz



www.pizzacoloseum.cz

Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001