Vlakem za regionální kuchyní
12. 01. 2018
Sezonní nabídky v jídelních vozech Českých drah se
v letošním roce nesly ve znamení regionální kuchyně – postupně byly
představeny zajímavé regiony České republiky se zaměřením na jejich
typickou gastronomii.
Nejen
Magdaleně Dobromile Rettigové, autorce mnoha kuchařských knih, vzdal hold
ČD Restaurant se servisem JLV sezonními nabídkami zaměřenými na
poznávání kuchyně jednotlivých krajů. „Naši hosté mají nejraději
českou kuchyni, proto jsme se rozhodli, že jim v rámci střídání sezon
postupně nabídneme různé regionální recepty. Ne náhodou jsme naši cestu
začali ve východních Čechách, kde žila naše nejznámější
kuchařka,“ přibližuje letošní koncept nabídky JLV v jídelních
vozech a bistrovozech Českých drah ředitel pro obchod a marketing JLV, a. s.,
Jan Valeš. „I tentokrát pro nás sezonní menu připravili nejlepší
kuchaři z Asociace kuchařů a cukrářů ČR, se kterou úspěšně
spolupracujeme už druhým rokem. Jejich úkolem je dohlížet nejen na chuť,
ale také na kvalitu a pestrost jídel, která servírujeme
zákazníkům.“
V průběhu roku cestující prostřednictvím ČD Restaurantu navštívili
například východočeský nebo jihočeský region. Aktuální a zároveň
poslední letošní „regionální ochutnávka“ je spojena s návštěvou
jihomoravského kraje, regionu slunce a vína, proslulého svou úrodností a
pohostinností. Při návštěvě Moravy je povinností pozvednout pohárek
s vínem nebo sklenku dobré slivovice. Kvalitní víno, slivovice nebo
domácí uzené jsou ale výsledkem celoroční dřiny. Plody této poctivé
práce můžete nyní ochutnat na palubách národního dopravce i vy. Zkuste
třeba pomalu tažená hovězí líčka na červeném víně, s glazovanou
kořenovou zeleninou a máslovým bramborovým pyré nebo tradiční kuřecí
krém s kousky masa a bylinkami. A pokud budete chtít být opravdu styloví,
dopřejte si sklenku vína z vinařství Znovín Znojmo!