Vinicola a Vi?a Tarapacá slavily 20 let
23. 10. 2017
S jednatelem společnosti Vinicola, Břeclav, Ing. Karlem
Průšou, CSc., se potkáváme 20. září 2017 na pražských hradbách
v restaurantu Bastion. Právě sem – spolu s hlavním sklepmistrem
chilského vinařství Vi?a Tarapacá Sebastianem Ruizem – pozval hosty na
oslavu dvou dvacetiletých výročí.
Pane inženýre, proč vaše břeclavská firma uspořádala oslavu
v Praze?
Protože řada našich klientů je z Prahy a okolí. Slavíme tu dvacetileté
výročí firmy Vinicola jako takové a především pak dvacetileté výročí
přítomnosti námi dovážených chilských vín na českém a slovenském
trhu. Objemy námi prodaného vína rostou, takže se těšíme na další
práci s vínem v Česku a u našich východních sousedů.
Významné postavení české Vinicoly u Vi?a Tarapacá ilustruje
přítomnost Sebastiana Ruize na dnešní oslavě.
Bezesporu. U příležitosti tohoto dvacátého výročí udělala Vi?a
Tarapacá dvě speciální edice vín. Anniversary Cabernet Sauvignon ročník
2015, jehož etiketu zdobí dvacítka, a směs červených vín Blend Series #
1 ročník 2014, které sem pan Ruiz přijel dnes představit.
**Nabízíte dovozová vína a pak ještě vaše vína.**
Opravdu máme dvojí vína. Dovozová, se kterými jsme začínali, kde hlavní
objem dělají chilská vína Tarapacá, a před šesti lety jsme se pak pustili
do výroby vysoce kvalitních přívlastkových moravských vín pod značkou
Vinařství Na Soutoku. Kousek od nás je soutok Dyje s Moravou, proto jsme
našemu vinařství dali tento poetický název.
Název vaší společnosti evokuje produkty, s nimiž obchodoval
Brdičkův Limonádový Joe. Proč Vinicola?
Jméno Vinicola jsme zvolili úmyslně proto, že se hodně zaměřujeme na
vína z latinsky hovořícího Nového světa, kde jsou vinařství nazývána
vinícola nebo vi?a. Takže žádná limonáda, ale španělsky vinařství.