Menu

Valencijská kuchyně v Praze

24. 04. 2005

4. dubna byly v hotelu Barceló Praha za přítomnosti Jeho Excellence velvyslance Španělského království v České republice pana Antonia Pedauyé slavnostně zahájeny Dny valencijské kuchyně, které hotel Barceló organizoval ve spolupráci s Valencijským institutem pro podporu vývozu – IVEX. Slavnostního zahájení se kromě vedení obou pořádajících společností, jejich obchodních partnerů a představitelů španělského velvyslanectví zúčastnili zástupci městské části Prahy 4. Po celý týden byly návštěvníkům hotelové restaurace Mediterráneo nabízeny speciality valencijské kuchyně připravované šéfkuchaři Marianem Fernándezem a Pedrem Villenou, kteří oba skvěle reprezentují moderní trendy španělské gastronomie. Jejich umění mohli posoudit také čeští kuchaři, pro které byl v hotelu Barceló Praha připraven zajímavý workshop věnovaný různým způsobům přípravy rýže, která je pro španělskou a především pak pro valencijskou gastronomii jednou z nejdůležitějších ingrediencí. Dny valencijské kuchyně navázaly na úspěšný gastronomický festival, který proběhl v prosinci roku 2003, a jak uvedl ředitel hotelu pan Eric Staub, cílem společnosti je, aby obdobné akce probíhaly pravidelně, třikrát až čtyřikrát do roka, pokaždé se zaměřením na jiný region a jiný styl španělské gastronomie.







www.barcelo.cz

Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

festival krumlov 34
czech semicon