Touch & Taste New Zealand
19. 06. 2005
Festival nejen chuti „Touch & Taste New Zealand“ se pod
záštitou velvyslance Nového Zélandu v Německu Jeho Excelence J. E. Petera
Hamiltona konal od 21. do 22. května v pražském hotelu Corinthia Towers.
Byl přehlídkou toho nejlepšího z kulinářské nabídky Nového Zélandu,
včetně vybraných vín. Hostující novozélandská šéfkuchařka Danielle
Gunser připravila pětichodové menu pro galavečeři, stejně jako
nejrůznější speciality pro nedělní brunch – jehněcí, novozélandské
zelenoústé slávky, dezert Pavlova, speciálně pečeného lososa
v novinovém papíru, pokrmy s medem Rata anebo Manuka či ostrou omáčkou
Kaitaia fire. O přiblížení původní novozélandské kultury se
prostřednictvím tradičních maorských tanců a hudby přičinila maorská
skupina Ngati Ranana Maori Club.
