Touch & Taste New Zealand
19. 06. 2005
Festival nejen chuti „Touch & Taste New Zealand“ se pod záštitou velvyslance Nového Zélandu v Německu Jeho Excelence J. E. Petera Hamiltona konal od 21. do 22. května v pražském hotelu Corinthia Towers. Byl přehlídkou toho nejlepšího z kulinářské nabídky Nového Zélandu, včetně vybraných vín. Hostující novozélandská šéfkuchařka Danielle Gunser připravila pětichodové menu pro galavečeři, stejně jako nejrůznější speciality pro nedělní brunch – jehněcí, novozélandské zelenoústé slávky, dezert Pavlova, speciálně pečeného lososa v novinovém papíru, pokrmy s medem Rata anebo Manuka či ostrou omáčkou Kaitaia fire. O přiblížení původní novozélandské kultury se prostřednictvím tradičních maorských tanců a hudby přičinila maorská skupina Ngati Ranana Maori Club.