Degustační menu
- 4. prosince 2015*
Tataráček z avokáda, podávaný na plátku marinované červené
řepy, doplněný přelivem z japonského křenu a dekorovaný čerstvými
výhonky řeřichy
Hibernal pozdní sběr 2013
Sylvánské zelené pozdní sběr 2013
Drůbeží krém podávaný s žemlovými nočky, kuřecími drůbky
a restovanou šalotkou s vlašskými ořechy, zdobený čerstvou
petrželkou
Ryzlink vlašský pozdní sběr 2013
Ryzlink vlašský výběr z hroznů 2011
Steak z vysokého roštěnce se zkaramelizovanou cibulkou, pepřovou
smetanou a pancettou, podávaný s tymiánovými brambůrky
Cabernet Sauvignon pozdní sběr 2011
Cabernet Sauvignon × Merlot výběr z hroznů 2012 barrique
Marinované husí prsíčko připravované metodou sous vide
a následně opečené, podávané na teplém čočkovém salátku se
zeleninkou
Aurelius pozdní sběr 2013
Rulandské šedé výběr z hroznů 2013
Ananas pečený na medu, podávaný s plátky marinovaného ananasu
s chilli papričkami a vanilkovou zmrzlinou
Muškát moravský výběr z bobulí 2013
Svátek zážitkové gastronomie již podesáté v Peci pod Sněžkou
29. 11. 2015
Gastronomické dny
šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou se staly pevnou součástí
podzimního kalendáře milovníků dobrého jídla a pití. Letošní
jubilejní 10. ročník se koná o víkendu 4.–6. prosince 2015. Speciality
šéfkuchaře Jiřího Švestky a jeho kuchařského týmu letos doplní
vybraná vína z vinařství roku Château Valtice – Vinné sklepy Valtice,
které je hlavním partnerem desátých Gastronomických dnů šéfkuchaře
hotelu Horizont.
Páteční snoubení pokrmů s víny
Vrcholem Gastronomických dnů je páteční večer v HORIZONT café &
restaurantu, který je určen všem, kteří chtějí ochutnat hned několik
pokrmů a také se o nich něco dozvědět. Více než dvouhodinová degustace
sestává z pětichodového menu, doplněného nejen o pečlivě vybraná
moravská vína, ale také o zajímavý komentář šéfkuchaře hotelu
Horizont Jiřího Švestky a sommeliera vinařství Château Valtice. Kromě
dezertu jsou všechny chody pátečního degustačního menu doplněny výběrem
ze dvou vín, která se ideálně snoubí s daným pokrmem.
Víkendové menu special
Kdo by páteční degustaci nestihl, může si v HORIZONT café &
restaurantu od pátku do neděle užívat nejen pokrmy z degustačního menu,
ale i další speciality připravené kuchařským týmem hotelu Horizont
exkluzivně pro tento víkend.
„Gastronomické dny zpestřují období před zahájením zimní sezony nejen
ubytovaným hostům Horizontu, ale zejména místním a regionálním
návštěvníkům. Je to také pro naše kuchaře příležitost vyzkoušet si
nové věci a popustit uzdu své kreativitě a fantazii. Myslím, že se nám
daří připravovat zážitky, za kterými se naši hosté rádi vracejí,
a o to nám jde především,“ říká Karel Rada, ředitel hotelu
Horizont.