Standardy v rámci stravovacích služeb EU a CZ
06. 05. 2016
Jedenáctý ročník konference „Standardy v rámci stravovacích služeb EU a CZ“ oslovil na dvě stovky profesionálů veřejného stravování. Záštitu konferenci poskytly Česká asociace sester, Asociace kuchařů a cukrářů ČR a Asociace hotelů a restaurací ČR.
Clarion
Congress Hotel Prague přivítal 4. dubna na sto padesát účastníků z řad
vedoucích stravovacích provozů zdravotnických zařízení, vězeňské
služby, domovů pro seniory, hotelů, restaurací, školních jídelen,
nutriční terapeuty, zástupce odborných škol a mnohé další, kteří se
profesionálně zabývají problematikou veřejného stravování. Jedenáctý
ročník odborné konference moderovali primářka MUDr. Vilma Benešová
z Fakultní nemocnice v Motole a jednatel firmy HASAP Consulting Miloš
Žáček. Rok 2016 se v oblasti hygieny provozu a nakládání s potravinami
setkal se spoustou změn, a tak byl program konference plný informací
o nových vyhláškách, předpisech a legislativě a prezentací příkladů
z praxe profesionálů gastronomických provozů a dozorujících orgánů.
O legislativě a postupu při kontrolách stravovacích provozů z pohledu
Státní veterinární správy hovořil ředitel Odboru veterinární hygieny a
ochrany veřejného zdraví MVDr. Jan Váňa. Značná část jeho přednášky
se věnovala zařazování zvěřiny do jídelních lístků a nakládání
s ní. O zkušenostech s dodržováním správné výrobní praxe z pozice
executive chef nadnárodního hotelového řetězce se podělil prezident
Asociace kuchařů a cukrářů ČR a WACS Continental Director for Central
Europe Bc. Miroslav Kubec. Představitel společnosti ADERA, členky skupiny
HASAP ®, Michal David upozornil na stále rozšířenější jev –
kontaminaci surovin a výrobních prostor škůdci. Svůj příspěvek zaměřil
na správné nastavení systému DDD (dezinfekce, dezinsekce a deratizace)
v potravinářství a gastronomii.
Po
reprezentativním pracovním obědě, který byl ukázkou umu kuchařů Clarion
Congress Hotelu Prague, vedoucí lékař Oddělení léčebné výživy FN
v Motole a současně prezident Společnosti pro výživu MUDr. Petr Tláskal,
CSc., přednesl příspěvek o nutričních hodnotách potravin včetně
rizikových faktorů, které mají přímý vliv na zdraví strávníka. Závěr
bloku přednášek a příspěvků patřil komunikaci a rozvoji mezilidských
vztahů na pracovišti na téma vztahu nadřízený versus podřízený, který
poutavě přednesl reprezentant firmy Krauthammer Czech Republic Ing. Richard
Dobeš. Závěrečného slova konference se zhostila primářka MUDr. Vilma
Benešová.
Konferenci coby hlavní partneři podpořily společnosti CPI Hotels a
Vitana. Dalšími partnery byly Abasto, AG FOODS Group, Aramark, Biomedica ČS,
ELECTROLUX, FIALA – PRAHA, GAMA HOLDING Praha, JIVA Jirák, Kdelovit.cz,
Krauthammer Czech Republic, MONTYCON gastro, Pekařství Mervart a Střední
škola hotelnictví a gastronomie Praha Klánovice.
HASAP Consulting, s. r. o.
Česká republika
Vranská 620/18, 142 00 Praha 4 – Kamýk
Tel.: + 420 261 220 532
Fax: + 420 261 220 498
Slovenská republika
Sad A. Kmeťa 24, 921 01 Piešťany