Špičková gastronomie i cateringový servis
02. 06. 2002
Francouzskou restauraci i Plzeňskou restauraci v Obecním domě
v Praze předchází pověst nejkrásnějších secesních restaurací světa.
Jsou provozovány ve světové kvalitě týmem společnosti FRENCH-REST v čele
s ředitelem Ing. Janem Štěpánkem. Vysokou úroveň služeb dokresluje nejen
vysoce profesionální přístup k hostům a cit pro detail, ale
i skutečnost, že v jejích řadách pracují dva členové českého
reprezentačního týmu kuchařů a cukrářů – šéfkuchař Jiří Král a
cukrářka Silvie Sulanská.
Striktní dodržování zvyklostí
Francouzská restaurace je vyhlášená nejen nádhernými interiéry, ale také
svou kuchyní a řadou zvyklostí aplikovaných ve francouzských restauracích.
Její provozní doba je proto od 12 hodin do 16 hodin s dvouhodinovou
přestávkou a večerním provozem od 18 hodin do 23 hodin. Nachází se
v pravém křídle Obecního domu. Zachovala se v téměř původní podobě
včetně podlahy a architektonických detailů. K nejzajímavějším kusům
nábytku a zařízení patří dřevěné oddělovací boxy pro hosty a
originální stoly. Z výzdoby pak alegorické obrazy od J. Weniga, např.
„Praha vítá svoje návštěvníky“, „Pěstování chmele“,
„Pěstování vína“. V horní části Francouzské restaurace byla
objevena a zrenovována původní dobová tapeta. Lustry a světla od F. Anýže
včetně secesních hodin jsou rovněž dány do původního stavu.
Catering pod střechou i širým nebem
Francouzská restaurace nabízí nejen špičkovou gastronomii, ale také
cateringový servis. Personál kuchyně, pod vedením šéfkuchaře Jiřího
Krále – „Kuchaře roku ČR“ (1996) a vítěze mnoha tuzemských
i mezinárodních soutěží, má nemalý podíl na prosazování a
úspěších české gastronomie doma i ve světě. Tým obsluhy je zase
schopen připravit a naservírovat menu v nejvyšší kvalitě dle zadání
klienta – ať už v nádherných prostorách Obecního domu nebo na jiném
klientem zvoleném místě pod střechou, pod širým nebem i v podzemí.
Nové trendy francouzské kuchyně
Špičková francouzská kuchyně se stále vyvíjí. Její progresivní trendy
se proto odráží i v tvorbě šéfkuchaře Francouzské a Plzeňské
restaurace Jiřího Krále a jeho týmu. Jídelní lístek je moderně pojatý
nejen skladbou uplatněných surovin, ale také novým porcelánem, sklem a
příbory, které zcela jistě dotváří výsledný zážitek. Na letní sezonu
se připravuje obměna stálého jídelního lístku, který bude obsahovat
kromě francouzské a české kuchyně také nové kreativní úpravy
čerstvých ryb, exotických mas i netradičních bezmasých pokrmů.
Kromě toho bude letní jídelní lístek ve znamení akce „Festival
salátů“. Menu bude obsahovat zeleninové saláty s masem nebo čerstvými
rybami, podávané jako hlavní jídlo. Hosté si budou moci vychutnat také
netradiční dresingy či exotické kombinace ovoce a zeleniny.
Česká kuchyně i výborně ošetřený Plzeňský Prazdroj
Plzeňská restaurace Obecního domu je vyhlášená vynikajícími specialitami
české kuchyně a výborně ošetřeným 12o Plzeňským Prazdrojem. Její
provozní doba je od 11.30 hodin do 23 hodin. Nachází se v suterénu pod
Francouzskou restaurací a je rovněž bohatě zdobená secesními dekoracemi.
Např. obrazy vsazenými do keramických mozaik (od J. Obrovského) –
„České žně“ a „Chlapec“ a „Dívka“. Původní nábytek (J.
Sadílek) byl renovován a doplněn replikami. Keramické dlaždice
s městskými emblémy a dekorativní okenní tabulky jsou originální.
Plzeňská restaurace je také vyhlášená nabídkami take-away, určenými pro
hosty, kteří dávají přednost stolování v pohodlí domova. Hosté si tak
mohou objednat jídla a suroviny v nejvyšší kvalitě pro období
nejdůležitějších svátků v roce, jako jsou Velikonoce, Vánoce či
podzimní období tradičních posvícení.
Francouzská a Plzeňská restaurace
Obecní dům
Náměstí Republiky 5
110 00 Praha 1
tel.: 02/ 2200 2770
fax: 02/ 2200 2778
e-mail:
info@obecnidum.cz