Menu

Siesta Lobby & Wine Restaurant

27. 01. 2013

Čtyřhvězdičkový Best Western Premier Hotel International Brno otevřel designově a gastronomicky atraktivní Siesta Lobby & Wine Restaurant. Již 50 let patří Best Western Premier Hotel International Brno k podnikům, které posunují hotelové služby do nejvyšších standardů. V roce 2011 veřejnost zaujal otevřením jedinečného exekutivního patra v nejvyšším poschodí, před koncem roku 2012 byly hotelové služby doplněny o komfortní Lobby bar, který se otevřel všem hotelovým návštěvníkům a dokonale plní svou funkci kontaktního místa s výbornou gastronomií. Architektonická a designová podoba byla svěřena mladému architektovi Michalu Kristenovi, který vytvořil dílo, jež bude bez nadsázky opět po generace plnit nejen společenskou roli, kterou má hotel v Brně téměř povinnou. Bar je určen také pro ty, kteří zážitkovou gastronomii vnímají jako důležitou součást života. Šéfkuchař hotelu, cenami z mezinárodních soutěží ověnčený Miroslav Husák, pečlivě sestavuje denní gastroprogram, který přináší atraktivní pokrmy podle aktuální nabídky na trhu.

Již na začátku dne jsou formou ? la carte nabízeny snídaně, které svým složením uspokojí široké spektrum návštěvníků. Host si může vybrat z předem připraveného menu, které je tematicky zaměřeno, případně z vybraných snídaňových specialit. V průběhu celého dne si klient zvolí ze speciální nabídky drobnějšího občerstvení, sestavené z teplých a studených sendvičů, baget, tapas a dezertů.

Co však určitě stojí za návštěvu, je fine-diningová restaurace s krbem a nádhernou onyxovou stěnou, odkud je výhled do foyeru recepce hotelu. Tento prostor je určen těm, kdo milují zážitkovou gastronomii ve všech podobách a rádi si kulinářské speciality vychutnají v intimním prostředí. Jednu stěnu fine diningu tvoří exkluzivní vinotéka pro téměř 700 lahví vín. Naleznete zde celou škálu produktů z našich tradičních vinařských sklepů přes lahodná italská vína nejen z Toskánska, ale třeba i ze Sicílie, až po exkluzivní francouzská chateau, jako například Chateau Petrus. Každý měsíc je sortiment obohacen o vína z různých zemí, která jsou prezentována v denní nabídce. Tyto akce podporují také řízené degustace a podávání krajových specialit.
Mezi kuriozity nabídky Siesta Lobby baru patří bezesporu Armagnac Laubade ročník 1962, což je symbolicky rok založení hotelu. Tento ušlechtilý destilát tvoří ucelenou kolekci v ročnících vždy po deseti letech a návštěvníci si jej mohou vychutnat v Lounge spolu s dobrým doutníkem.
Interiér Siesta Lobby & Wine Restaurant je opticky rozdělen do několika prostor, které se navzájem liší designem. Hosté ocení poklidné klubové posezení v pohodlných křeslech s decentně umístěnými LCD obrazovkami, komfortní boxy s pohledem na onyxovou stěnu s krbem a Lounge, který mohou využít k nerušené práci nebo třeba k pauze na relaxaci mezi jednáními.


Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001