Siesta Lobby & Wine Restaurant
27. 01. 2013
Čtyřhvězdičkový Best Western Premier Hotel International Brno otevřel designově a gastronomicky atraktivní Siesta Lobby & Wine Restaurant. Již 50 let patří Best Western Premier Hotel International Brno k podnikům, které posunují hotelové služby do nejvyšších standardů. V roce 2011 veřejnost zaujal otevřením jedinečného exekutivního patra v nejvyšším poschodí, před koncem roku 2012 byly hotelové služby doplněny o komfortní Lobby bar, který se otevřel všem hotelovým návštěvníkům a dokonale plní svou funkci kontaktního místa s výbornou gastronomií. Architektonická a designová podoba byla svěřena mladému architektovi Michalu Kristenovi, který vytvořil dílo, jež bude bez nadsázky opět po generace plnit nejen společenskou roli, kterou má hotel v Brně téměř povinnou. Bar je určen také pro ty, kteří zážitkovou gastronomii vnímají jako důležitou součást života. Šéfkuchař hotelu, cenami z mezinárodních soutěží ověnčený Miroslav Husák, pečlivě sestavuje denní gastroprogram, který přináší atraktivní pokrmy podle aktuální nabídky na trhu.
Již na začátku dne jsou formou ? la carte nabízeny snídaně, které svým složením uspokojí široké spektrum návštěvníků. Host si může vybrat z předem připraveného menu, které je tematicky zaměřeno, případně z vybraných snídaňových specialit. V průběhu celého dne si klient zvolí ze speciální nabídky drobnějšího občerstvení, sestavené z teplých a studených sendvičů, baget, tapas a dezertů.
Co
však určitě stojí za návštěvu, je fine-diningová restaurace s krbem a
nádhernou onyxovou stěnou, odkud je výhled do foyeru recepce hotelu. Tento
prostor je určen těm, kdo milují zážitkovou gastronomii ve všech podobách
a rádi si kulinářské speciality vychutnají v intimním prostředí. Jednu
stěnu fine diningu tvoří exkluzivní vinotéka pro téměř 700 lahví vín.
Naleznete zde celou škálu produktů z našich tradičních vinařských
sklepů přes lahodná italská vína nejen z Toskánska, ale třeba i ze
Sicílie, až po exkluzivní francouzská chateau, jako například Chateau
Petrus. Každý měsíc je sortiment obohacen o vína z různých zemí,
která jsou prezentována v denní nabídce. Tyto akce podporují také
řízené degustace a podávání krajových specialit.
Mezi kuriozity nabídky Siesta Lobby baru patří bezesporu Armagnac Laubade
ročník 1962, což je symbolicky rok založení hotelu. Tento ušlechtilý
destilát tvoří ucelenou kolekci v ročnících vždy po deseti letech a
návštěvníci si jej mohou vychutnat v Lounge spolu s dobrým doutníkem.
Interiér Siesta Lobby & Wine Restaurant je opticky rozdělen do
několika prostor, které se navzájem liší designem. Hosté ocení poklidné
klubové posezení v pohodlných křeslech s decentně umístěnými LCD
obrazovkami, komfortní boxy s pohledem na onyxovou stěnu s krbem a Lounge,
který mohou využít k nerušené práci nebo třeba k pauze na relaxaci mezi
jednáními.