Šéfkuchař Jiří Hrdý sekundoval řediteli Grandhotelu Pupp
27. 11. 2005
V tradičním termínu, počátkem listopadu, se v jihočeské
metropoli Českých Budějovicích konalo setkání milovníků dobrého jídla,
pití a výrobců potravin i potřeb pro gastronomii. Na dvě stě
vystavovatelů po tři dny předvádělo výrobky, zvalo k návštěvě svých
restaurací a hotelů. Příjemným oživením výstavy byla účast
zahraničních vystavovatelů z Maďarska, Rakouska, Německa, Slovenska.
Zpestřením bylo vystoupení kuchařů z Namibie, Indie, Maďarska, Francie.
Netradiční pěkné počasí potěšilo nejen ředitele pořádající agentury
Gastkom Vladimíra Tůmu, ale i návštěvníky z území celé České
republiky a sousedního Rakouska. Velký ohlas mezi návštěvníky mělo
vystoupení a kuchařské umění ředitele Grandhotelu Pupp Karlovy Vary pana
Romana Vacho, kterému sekundoval šéfkuchař Jiří Hrdý. Jejich návod na
prouzená kachní prsa s cejlonským čajem jistě využije nejedna jihočeská
domácnost.
Text a foto Ing Eduard Levý