Rieber & S?n Chef Club – klub moderních gastronomů
31. 12. 2012
S category manažerem společnosti Rieber & S?n Markem
Procházkou se potkáváme 25. října 2012 v Praze na tiskové konferenci.
Rieber & S?n Chef Club na český trh vstoupil 1. října 2012. Spolu
s moderním pohledem na profesionální gastronomii přinesl prémiovou řadu
výrobků.
Pane Procházko, kde najde své uplatnění?
Všude
tam, kde má své místo kvalita. Společnost Rieber & S?n vznikla v roce
1839 a je mezinárodně uznávaným partnerem světových kuchařů. Její
nová značka Rieber & S?n Chef Club je nositelem moderních kulinářských
trendů, které se opírají o ceněnou skandinávskou kvalitu a dokonalou
znalost domácích gastronomických tradic. V úzké spolupráci s domácí
expertní skupinou uznávaných šéfkuchařů v čele s Janem Pýchou,
majitelem a provozovatelem restaurace Tvrz Průhonice Martinem Buškem, gastro
manažerem sítě restaurací Borský Gastro, který je zároveň expertem na
italskou gastronomii, s Lukášem Limprechtem, viceprezidentem Asociace hotelů
a restaurací ČR, a Romanem Sejvalem, vedoucím učitelem odborných
předmětů na mostecké hotelové škole Bukaschool, připravil Rieber &
S?n Chef Club prémiovou řadu produktů určených především pro oblast
střední a vyšší gastronomie a provozy, které se zaměřují na kvalitní
českou kuchyni nebo etnické a mezinárodní speciality.
Přinášíme kvalitu bez kompromisů. Chceme inspirovat šéfkuchaře hlavně
k tomu, aby vytvářeli zajímavá jídla, zkrátka kulinářské zážitky.
Sledování nových gastronomických trendů, pečlivý výběr kvalitních
čerstvých surovin z vybraných pěstitelských oblastí a jejich šetrné
zpracování, uchování přírodních chutí bez použití glutamanu,
vyvážený podíl krystalické mořské soli, to jsou základní stavební
kameny moderních produktů, které podpoří nejen originalitu receptur a
kreativitu jídel, ale také nízkou spotřebu energií a značnou
úsporu času.
Jaké chutě Rieber & S?n Chef Club přináší do české
střední a vyšší gastronomie?
Mimo jiné čerstvou chuť bylin naložených v kvalitním oleji,
koncentrované pyré z nejlepších zralých rajčat bez barviv a ochucovadel,
gurmánský balzamikový ocet z italské Modeny i extra panenský olivový
olej s označením oblasti původu. V kategorii luxusních omáček a
polévkových krémů ve formě pasty se tak lze spolehnout na poctivý základ
a kreativitu receptur, podobně jako při použití nových kořenicích směsí
s vysokým podílem vybraného koření a vyváženým obsahem krystalické
mořské soli. Tradici v chuti a rychlost v základní přípravě umožní
skvěle rozpustné pastové jíšky, zatímco kreativitu při servírování
v moderním duchu lze vyjádřit pomocí trendových zeleninových chipsů.
Neotřelé kombinace jednotlivých produktů s vybranými surovinami díky
úspoře času šéfkuchařům pomohou získat prostor k uplatnění vlastní
inspirace.