Restaurant a la carte Interhotelu Voroněž, lákadlo pro milovníky zážitkové gastronomie
21. 03. 2008
Zážitková gastronomie má v brněnském hotelu Voroněž dlouhou tradici. Jeho nová italská restaurace si během několika málo týdnů po otevření získala mnoho příznivců. Dle konceptu svých duchovních otců – generálního ředitele IHV VORONĚŽ a.s. Ing. Josefa Kulíška, ředitele gastronomie pana Jiřího Illka a italského šéfkuchaře Gianfranca Baldina – se věnuje italské a středomořské kuchyni. Pan Gianfranco Baldin mj. působil v hotelu Rosa Alpina v Alto Adige, v restaurantu St. Hubertus, kde byla jeho práce oceněna dvěma Micheliny. V originálně pojatém jídelním lístku tak najdete špičkové pokrmy, jejichž cena ale nešplhá k astronomickým výšinám. Sommelier vám k vybraným jídlům doporučí ta nejvhodnější vína z vinotéky, jež obsahuje skvosty z nejvýznamnějších vinařských oblastí celého světa včetně jižní Moravy. Samozřejmostí je i nabídka kvalitních destilátů a likérů. V krásném moderním prostředí o vás bude pečovat vysoce profesionální příjemná obsluha. Každý chod je s to zpestřit výkladem o právě podávaném pokrmu a pokud budete chtít poznat pana šéfkuchaře Baldina, povolá jej k vašemu stolu. Jeho výtvarné pojetí kulinářského umění bývá častým cílem dotazů. Pan Baldin totiž nezapře, že studoval malbu na Uměleckém gymnáziu v Benátkách a že své umělecké nadání doplňuje o odborné znalosti a zkušenosti, které získal letitou praxí ve špičkových restaurantech.