Raut na českém velvyslanectví v Berlíně 9. března 2006
26. 03. 2006
9. března 2005 se pod záštitou velvyslance České republiky ve
Spolkové republice Německo Jeho Excelence Dr. Borise Lazara počtvrté na
české ambasádě v Berlíně konal „Český den v Berlíně“.
Cateringový servis na špičkové úrovni zajišťoval TOP HOTEL Praha.
„Český den“ zahájili český velvyslanec Dr. Lazar a generální
ředitelka ALBION hotelu a TOP HOTEL Praha & Congress Centre slečna Marta
Šnoblová, kterou jsem při té příležitosti požádal o krátké
vyjádření.
Během posledního půlroku má TOP HOTEL Praha příležitost ukázat své
kuchařské umění v zahraničí již potřetí. Zatímco v Bruselu před
šesti měsíci ochutnalo přes tři sta významných evropských politiků
takové dobroty, jako je marinovaná uzená šunka, uzené ryby nebo třeba
staročeské cukroví, poprvé, Berlín dává důvěru hotelovému cateringu
již poněkolikáté. Naposledy připravil TOP HOTEL Praha pohoštění pro
více než šest set hostů. Nyní jsme na berlínské ambasádě připravili
raut pro dvě stě osob. Podávají se zde takové dobroty, jako kančí
medailonky s brusinkami, norský losos, pikantní krevety, zdobený uzený
jazyk, broskve plněné humrem a mnoho dalšího. Pro TOP HOTEL Praha je poctou,
že při takovýchto prestižních událostech může prezentovat své
kulinářské umění, neboť není obvyklé, aby hotely připravovaly catering
pro ambasády. Za gastronomickými zážitky z našich kuchyní samozřejmě
nemusíte do zahraničí. Na půdě TOP HOTEL Praha se nachází celkem pět
restaurací, ve kterých je lze vyzkoušet. Ať dáváte přednost stravování
formou bufetu nebo máte rádi českou kuchyni či preferujete mezinárodní
speciality, věřím, že nabídka našich restaurací Praha, Moravia, Bohemia a
Pivnice uspokojí i nejnáročnější hosty. Nově jsme otevřeli ještě
restauraci Pivovarskou, ve které si můžete pochutnat na uzeném jazyku se
švestkovou omáčkou, pečeném kolenu, svíčkové, ale i na tlačence a
dalších typicky českých dobrotách.