Menu


4.1.2007 a 6.1.2007

Pravoslavné Vánoce v hotelu Adria

27. 01. 2007

Hotel Adria spolu se svým Triton Restaurantem se letos předem připravil na očekávaný příliv hostů z Ruska a nachystal jim překvapení – oslavu pravoslavných Vánoc podle dávných ruských tradic. Nabídka v pražských podnicích neobvyklá, a o to více ze strany ruských návštěvníků vítaná. Původní dvanáctichodové menu, zdobení stromku, ruská tradiční hudba, dárky… 6. ledna by tak náhodný host Triton Restaurantu nepoznal, že se nachází v srdci Prahy. Akce se letos konala poprvé a setkala se s velikým ohlasem. Oslavit Vánoce dle pravoslavných tradic přišli nejen rodilí Rusové, ale i hosté jiných národností včetně Čechů. Měli tak jedinečnou příležitost zjistit, jak dřív chutnaly Vánoce na východ od nás. Pro samotné hosty bylo menu nachystáno ve skutečný den pravoslavných Vánoc – na Tři krále. O dva dny dříve se v hotelu Adria sešli významní obchodní partneři hotelu, aby menu také ochutnali a vyzkoušeli si starý ruský zvyk (podobný českému) – lití z vosku a věštění budoucnosti.
„Ovesné vločky, lívance, kaviár – s tak netradičními kombinacemi surovin běžně v restauraci nepracujeme. O to zajímavější bylo ponořit se do tajů receptur staré ruské kuchyně“, říká Michal Novák, šéfkuchař hotelu.

Menu:
Kutja s ovocem a medem
Ruské vejce s uzeným lososem
Ryba v aspiku se salátem Šubej
Grilovaný lilek a hřiby na smetaně
Blinčiky s lososovým kaviárem a zakysanou smetanou
Soljanka se zelím
Pelmeně se skopovým masem
Hovězí svíčková „Stroganoff“ podávaná s tmavým chlebem
Šašlik z kuřete, pečený brambor
Roláda z vepřového masa s červenou řepou
Kisel z borůvek s jablkovým želé
Variace zákusků



www.hoteladria.cz

Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

festival krumlov 34
czech semicon
food art festival