Plody moře a ryby z moří a oceánů
27. 11. 2005
byl název špičkové gastronomické akce, která se uskutečnila ve středu
16. listopadu v Brně v kongresovém centru hotelu Voroněž. Generální
ředitel hotelu Voroněž pan Josef Kulíšek při zahájení akce
prohlásil:
„Chceme zahájit novou etapu našich sousedských vztahů s Brňany,
přiblížit a nabídnout jim to nejlepší z gastronomického světa. Rádi
bychom vytvořili tradici tematických akcí, při nichž budeme nabízet jídla
rozmanitých chutí, vytvořená z různých surovin, mezinárodní
i národní kulinářské speciality a také nevšední prostředí a
zážitky. Tentokrát budete ve společnosti vzpomínek na moře a jeho dary,
které nabízí. Naši mistři kuchařského řemesla budou před vašimi zraky
připravovat jemná filátka z mečouna, mořského ďasa, parmy královské
nebo tuňáka. Čekají na vás krevety, langusty, ústřice, humr, slávky a
chobotnice, kterým dodá nezaměnitelnou chuť Rýnský ryzlink z Habánských
sklepů. Na francouzské víno Chablis jsme ale také samozřejmě
nezapomněli.“
Start gastronomické tradice se uskutečnil v době odvetného zápasu
kvalifikace Mistrovství světa ve fotbale. Díky pozornosti pořadatelů jej
účastníci měli možnost sledovat na velkoplošné obrazovce. Jak vyplývá
z ilustračních obrázků, vyhráli nejen naši fotbalisté.
www.voronez.cz
www.snip-brno.cz