Praha, U Pinkasů 23. října 2003. Právě je čas ohlédnout se a
zhodnotit, k čemu dospěli po roce od znovuotevření v historicky první
pražské hospodě, v níž se čepovalo (od roku 1843) plzeňské pivo.
A jaké byly cíle?
Pět met po roce U Pinkasů
06. 12. 2003
Za 1) mít nejlepší pivo v Praze
Obvyklé vyjádření štamgastů U Pinkasů: „Jste na bedně !“
Přeloženo: „Patříte mezi nejlepší tři!“
Obvyklé vyjádření štamgastů U Pinkasů: „Jste na bedně !“
Přeloženo: „Patříte mezi nejlepší tři!“
I v toto ohledu jsou „pinkasovští“ na bedně v rámci více než tří
tisíc gastronomických provozoven nabízejících plzeňské pivo v Praze.
Kdyby před rokem, tedy v den ukončení rozsáhlé rekonstrukce a
znovuotevření Restaurace U Pinkasů, začali hosté skládat vypité
půllitry piva do řady za sebou, pak by 23. října 2003 pokládali sklo na
konec řady přibližně v Poděbradech. Jelikož „pinkasovští“ tak
velký zájem o pivo ani neočekávali, museli již po několika měsících
provozu zvětšovat kapacitu pivní tankovny.
Za 3) pokračovat v tradici české hospody pro Čechy
Ani vysoká návštěvnost nezlákala pinkasovské dominantně se orientovat na
zahraniční klientelu. Nadále vytváří nabídku hlavně pro domácí. Ti
jsou nejvíce věrni Pinkasovu guláši, dršťkové polévce a specialitám
z vlastní udírny.
Za 4) udržet cenu piva pod 1 €
Současná cena za půllitr „plzně“ je 26,80 Kč. U Pinkasů doufají,
že s cenou pod 1 € vstoupí i do Evropské unie.
Za 5) nenechat své hosty nikdy žíznit a hladovět
Splněno tak, jak před rokem slíbeno. Pinkasovští zvedli prapor tradice
vzniklé za první republiky. Stejně jako kdysi nabízejí již od deváté
hodiny ranní vzpruhu v podobě piva a dršťkové polévky či guláše.
Vítáni a dobře obslouženi budete U Pinkasů nejen po celý den, ale ještě
i ve čtyři hodiny ráno následného dne.
V případě zájmu o další informace kontaktujte pana
Ludvíka Bejvančického, ředitele Restaurace U Pinkasů
tel: 221 111 151, fax: 221 111 153
e-mail: bejvancicky@upinkasu.cz