NOWACO - Gastrojunior
26. 01. 2001
Obor kuchař
- David Kubec, SPV hotelu Hilton Praha
- Petr Stochl, SOU Mariánské Lázně
- Jan Davídek, SPV hotelu Inter.Continental Praha
Obor cukrář
- Jindřich Novotný, SOU Vrbova Praha 4
- Martin Koblížek, SPV hotelu Inter.Continental Praha
- Klára Kalíková, SPV hotelu Ambassador Praha
O vyjádření jsem požádal moderátorku soutěže, Ing. Věru
Pavlíkovou, zástupkyni ředitelky Středního odborného učiliště U krbu
v Praze 10:
Pořadatelem akce je Asociace kuchařů a cukrářů Prahy a Středočeského
kraje. Jedná se o jedno ze čtyř regionálních kol soutěže mladých
kuchařů a cukrářů, z nichž se nejlepší utkají v celostátním kole
v Brně v Březnu tohoto roku. Naše škola byla pověřena organizací
soutěže pro pražskou, středočeskou, západočeskou a část severočeské
oblasti. Využili jsme velmi dobré spolupráce s hotelem Duo v Praze 9,
který nám nabídl prostory a umožnil zajistit akci na vysoké úrovni.
Soutěž byla slavnostně zahájena 18. ledna večer a probíhala celý den
19. ledna. Zúčastnilo se jí 19 kuchařů a 8 cukrářů – žáků
středních odborných škol a učilišť. Hlavním sponzorem byla firma NOWACO,
dalšími pak Intergast, který poskytl technické zázemí, hotel Duo, firma
Fiala, Znovín Znojmo, Čechozfrukt a Českomoravský odborový svaz
pohostinství, hotelů a cestovního ruchu. Průběh soutěže se mnou slovem
provázel můj bývalý žák Ivan Vodochodský, populární moderátor
televizního pořadu „Prima vařečka“. Přestože odborné komise bedlivě
sledovaly každého soutěžícího, atmosféra tady v sále byla velmi
pěkná, přišlo i hodně diváků, kteří fandili.
JUDr. Vladimír Vyhnis, ředitel hotelu DUO
S organizátorem IV. ročníku soutěže Středním odborným učilištěm
U krbu dlouhodobě spolupracujeme. Jeho žáci se u nás připravují po
praktické stránce. Zvolili jsme trochu jinou formu, než u ostatních
regionálních kol. Spojili jsme možnosti a organizační schopnosti
učiliště se zázemím našeho hotelu. Akce byla úspěšná.