Nové kongresové centrum Orea Hotelu Voroněž
23. 10. 2017
Orea Hotel Voroněž v Brně byl slavnostně otevřen v září
roku 1979. Na trhu tak působí bezmála čtyřicet let. Původní záměr
vybudovat hotel s největší lůžkovou kapacitou v Brně (368 pokojů /
700 lůžek – pozn. autora) vznikl rozhodnutím tehdejšího vedení města.
Brno totiž nebylo schopné uspokojit poptávku po kvalitním ubytování během
největších mezinárodních veletrhů. V polovině devadesátých let byla
přistavěna kongresová hala, která ve své době představovala ojedinělou
nabídku v rámci celé jižní Moravy. Od devadesátých let se tak Voroněž
dostal do povědomí i účastníků firemních akcí či konferencí.
Ředitelky Orea Hotelu Voroněž & Voroněž II Petry Jandáskové jsme se
zeptali, jaké novinky si pro své zákazníky hotel připravil v roce
2017.
Paní ředitelko, za posledních deset let bylo v Brně otevřeno
několik nových hotelů. Jak vnímáte konkurenci v Brně?
Pozitivně. Zdravá konkurence je potřeba. Pomáhá nám všem v rozvoji.
Zbudování kvalitních hotelů, včetně nás kongresových, přivádí do Brna
organizátory akcí a pozvedá kongresovou turistiku v regionu.
Jak důležitou roli představuje tento segment pro
Voroněž?
Nemohu říci, že by to byl jediný okruh zákazníků. Našimi pravidelnými
hosty jsou také obchodní cestující, vystavovatelé, ale i turistické
skupiny. Je však nutné podotknout, že organizátoři velkých firemních
akcí a konferencí tvoří významný podíl našich zákazníků. Stále se
tak snažíme zlepšovat naše služby a modernizovat zařízení.
Tím se dostáváme k zásadní změně, která se v hotel
Voroněž udála, a tou je otevření kompletně zrekonstruované kongresové
haly.
Jsem velmi ráda, že po několikaměsíčních přípravách se podařilo
kongresovou halu zrekonstruovat tak, jak jsme si představovali. Současně mě
těší, že se do projektu podařilo zapracovat většinu podnětů našich
klientů. Modernizace proběhla dle plánů architektonického ateliéru
ORTOGONAL s.r.o. od letošního 1. července do 31. srpna, a tak nijak
neovlivnila kongresovou sezonu.
Co zahrnovala?
Z původního sálu zůstaly zachovány snad jen obvodové stěny.
Návštěvníci se tak mohou těšit na jedinečný a moderní konferenční
sál. Audio- a videotechniku jsme vybírali dle nejnovějších trendů.
Atmosféru sálu dotváří nové obložení stěn s možností podsvícení a
designový koberec.
Pro jaký typ akcí je nyní sál ideální?
Multifunkční konferenční prostor je vhodný pro velké mezinárodní
konference až pro sedm set osob. Sál můžeme rozdělit do tří různě
velkých sekcí a přizpůsobit pořádané akci. Díky variabilitě a
technickému vybavení uspokojí i nejnáročnější klienty. Kromě
konferencí ho lze využít pro workshopy, výstavy, ale i společenské akce,
jako jsou plesy, velké firemní večírky a galavečery.
Na co se mohou vaši obchodní partneři těšit?
Mně osobně se hodně libí nasvícení sálů v nepřeberném množství
barev a odstínů. Myslím si, že bude využíváno především během
společenských večerů a firemních akcí, kdy sál může být nasvícen ve
firemních barvách klienta. Organizátoři velkých konferencí zase ocení
projekci na více místech současně nebo dataprojektor s Full HD
rozlišením. Velmi důležité je ozvučení prostor, osvětlení sálu a
systém klimatizace. A právě u nich byly použity nejnovější
technologie.
Jakou z velkých akcí v budete dělat v nejbližší
době?
Tradiční gastronomickou akci. Gurmáni z Brna a okolí ji znají: „Plody a
ryby moří a oceánů“. Jedná se o třináctý ročník mimořádné
události, o kterou každým rokem zaznamenáváme vyšší a vyšší zájem.
Loni jsme měli přes čtyři sta hostů. Přivítání vždy zajišťuje
osobnost z řad brněnských umělců a servírování předkrmu (letos to bude
surimi věžička s mořskou řasou, tygří krevetou a lososovým kaviárem,
tuňákový tartar s čerstvým fenyklem a medvědími kapary na listových
salátech) a hlavního chodu (kanadský humr s tymiánem brasírovaný
s bavorským máslem, pečená aljašská treska na smetanové omáčce
s wasabi a mrkvové souflé). Na rautových stolech hosté v různých
úpravách najdou hřebenatku svatojakubskou, ústřice, mořského vlka, smuhu
královskou, platýsa obrovského a další lahůdky. Na grilu přímo před
nimi budeme připravovat mečouna obecného a tuňáka žlutoploutvého. Bohatou
nabídku rybích specialit podtrhne široký výběr sushi, které před hosty
bude připravovat sushi master. Z nabídky nápojů bych ráda vyzdvihla
přívlastková vína, karibské stařené rumy a moldavská brandy. Tradičně
bohatou vizitkovou tombolu vylosují zástupci partnerských společností a
také vzácní hosté této prestižní akce.
-BJ-