Nové gastronomické provozy hotelu Zlatá hvězda**** v Třeboni
14. 06. 2012
Po
rekonstrukci, která probíhala od října loňského roku, slavnostně otevřel
třeboňský hotel Zlatá hvězda 6. dubna 2012 dvě nová gastronomická
střediska.
Restaurace „Zdejší kuchyně“ nabízí třeboňské a jihočeské pokrmy
připravované z místních surovin. „Snažíme se našim hostům nabídnout
zážitek ve formě jídel, které připravujeme podle tradičních místních
receptů. U nápojů jsme se úplně odklonili od globálních značek nealka a
nabízíme např. vodu z třeboňské pánve a lhenickou ovocnou šťávu,“
říká ředitel hotelu Petr Šot a dodává: „Na novém jídelním lístku
najdete třeba Rašelinou uzené filátko ze pstruha, sladko-kysele marinované;
Štičí filet na soté z pravých lišek; Sumčí filet pečený ve
slaninovém opasku proložený nádivkou s čerstvými bylinkami; Grilovanou
vepřovou panenku Svatého Vavřince přelitou omáčkou ze lhenického
rybízového vína či Škubánky s prachandou.“
Druhou
novinkou je samoobslužná jídelna „Bufet na rynku“. Jde o kvalitní,
rychlé a cenově dostupné občerstvení v sortimentu hotovek, salátů,
zákusků apod. „Naším cílem bylo oslovit jak místní občany, tak
i cyklisty a turisty, kteří upřednostňují rychlé stravování,
především v době obědů. I zde jsme se zaměřili na domácí pokrmy.
Hamburger u nás nenajdete,“ říká Food & Bevarage Manager Jiří
Kadlec.
Miroslava Vondrušová, Sales & Marketing Manager