Menu

Nové gastronomické provozy hotelu Zlatá hvězda**** v Třeboni

14. 06. 2012

Po rekonstrukci, která probíhala od října loňského roku, slavnostně otevřel třeboňský hotel Zlatá hvězda 6. dubna 2012 dvě nová gastronomická střediska.
Restaurace „Zdejší kuchyně“ nabízí třeboňské a jihočeské pokrmy připravované z místních surovin. „Snažíme se našim hostům nabídnout zážitek ve formě jídel, které připravujeme podle tradičních místních receptů. U nápojů jsme se úplně odklonili od globálních značek nealka a nabízíme např. vodu z třeboňské pánve a lhenickou ovocnou šťávu,“ říká ředitel hotelu Petr Šot a dodává: „Na novém jídelním lístku najdete třeba Rašelinou uzené filátko ze pstruha, sladko-kysele marinované; Štičí filet na soté z pravých lišek; Sumčí filet pečený ve slaninovém opasku proložený nádivkou s čerstvými bylinkami; Grilovanou vepřovou panenku Svatého Vavřince přelitou omáčkou ze lhenického rybízového vína či Škubánky s prachandou.“
Druhou novinkou je samoobslužná jídelna „Bufet na rynku“. Jde o kvalitní, rychlé a cenově dostupné občerstvení v sortimentu hotovek, salátů, zákusků apod. „Naším cílem bylo oslovit jak místní občany, tak i cyklisty a turisty, kteří upřednostňují rychlé stravování, především v době obědů. I zde jsme se zaměřili na domácí pokrmy. Hamburger u nás nenajdete,“ říká Food & Bevarage Manager Jiří Kadlec.
Miroslava Vondrušová, Sales & Marketing Manager



Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

festival krumlov 34
czech semicon
food art festival