Nové Electrolux Professional green&clean myčky myslí zeleně a ekonomicky
27. 11. 2008
Ekologie začíná stále výrazněji vystrkovat růžky
i v gastronomii. A není daleko doba, kdy bude jedním z rozhodujících
faktorů při pořízení gastronomického zařízení. Tímto konstatováním
jsem o vyjádření pořádal obchodního řediteleElektrolux, Food Service
Equipement pana Vladimíra Koktu.
Specialisté u Electroluxu s tímto vývojem počítají, a proto se na trhu
objevují nové myčky, které se řadí k absolutní špičce v těchto
zařízeních. Myčky tohoto typu jsou ideální pro restaurace, hotely, školy,
kavárny, rychlá občerstvení a jiné provozy podobného typu. Nové myčky
spotřebují méně vody, detergentů, energie a oplachových prostředků
v porovnání se standardními myčkami. Současně zaručují nejlepší
výkon ve své třídě a nízkou hladinu hluku.
Zcela nová technologie profesionálních myček Electrolux má označení
green&clean a právě přichází na gastronomický trh. Hlavním magnetem
zájmu zákazníků by měl být její menší dopad na životní prostředí a
nižší provozní náklady. To je to Green a Clean znamená, že disponuje
nejlepším výkonem ve své třídě.
Nové myčky Green and Clean mají podle zkušeností o dvacet procent nižší
provozní náklady oproti standardním myčkám. Chloubou toho
nejmodernějšího gastro zařízení je totiž nízká spotřeba vody, která
vede ke snížení spotřeby energie při oplachu. Tři litry oplachové vody na
jeden cyklus zajistí perfektní vyvážení mezi optimálním výkonem a
nízkými provozními náklady. A ruku v ruce s tím je tím pádem
zapotřebí i menšího množství mycích a oplachových detergentů.
V profesionálních kuchyních je hluk jeden z důležitých aspektů
při výběru. I na to mysleli konstruktéři tohoto nového zařízení.
Právě pokud jde o hladinu hluku, jsou myčky Electrolux Professional
green&clean nejlepší ve své třídě. Mají totiž dvojitou izolaci,
která zaručuje nízkou hladinu hluku, šetří energii a snižuje tepelné
ztráty. Další trefa do černého v oblasti ekologie a ekonomiky provozu!
Program oplachu je také oproti konkurenci významně efektivnější. Zaručuje
to atmosférický bojler se solenoidovým ventilem s bezpečnostním
„čekacím“ zařízením (waiting boiler device) a oplachovým čerpadlem
zajišťujícím konstantní vysokou teplotu a stálý a silný tlak pro oplach.
Navíc jsou tyto nové myčky vybaveny kontinuálním změkčovačem vody. Ty
zajišťují, že sto procent napájecí vody bude změkčeno, čímž se
sníží problémy s usazováním vodního kamene.