Přemýšlíte nad vhodným dárkem k vánocům, narozeninám, k výročí svatby nebo nad tím, jak poděkovat přátelům či obchodním partnerům? Věnujte jim dárkový poukaz, s kterým si budou moci užívat na Valašsku v rozsáhlém komplexu lázeňského a wellness hotelu Niva, kde nechybí sauny, vířivky nebo třeba terasy s nádherným výhledem do okolní krajiny. Připraveny jsou i relaxační masáže uvolňující tělo i duši, vnitřní bazén se slanou vodou a vyhřívaný venkovní bazén. K nejoblíbenějším se určitě řadí vinné koupele, označované také jako „vinoterapie“. Probíhají ve dvou archaických měděných vanách, ve starodávně laděném interiéru s cihlovými stěnami. Procedura trvá 20 minut a po ní následuje 20minutový zábal. Ke koupeli patří bílé nebo červené víno a vstup do wellness centra.
Lázně Niva Luhačovice zabezpečují lázeňské, rehabilitační, regenerační a wellness pobyty pro samoplátce, komplexní a příspěvkovou lázeňskou péči. Lázeňský hotel Niva je vhodný pro ozdravné, rehabilitační a rekondiční pobyty jednotlivců i skupin a pobyty rodičů s dětmi. Wellness část hotelu Niva nabízí přes čtyřicet léčebných kúr a patnáct wellness procedur. Na hosty krom rozsáhlého wellness centra čekají moderně vybavené pokoje nebo apartmány, jídelny, bary, menší salonky, konferenční místnost až pro 80 osob a salonek pro 30 osob, vhodné pro svatby, obchodní semináře a konference. Vinotéka v blízkosti hotelu Niva s posezením uvnitř i u venkovního krbu láká k ochutnávce vín z celé republiky, která tu lze i zakoupit. Sousední valašská koliba „U černého psa“ je vyhlášena vynikající kuchyní. Na objednávku připraví speciality na grilu, pečené selátko, živáňskou aj. Pravidelně se zde pořádají vepřové, husí, zvěřinové a martinské hody. Stylové prostředí koliby je vhodné pro společenská a rodinná setkání. Luxusní prostory Pánského klubu nabízejí příjemné prostředí pro jednání a rodinné oslavy.
Niva pro relaxaci, pohodu a utužování vnitrofiremních vztahů
31. 12. 2012
S Ing. Ivanem Klajmonem se scházíme v Luhačovicích –
Pozlovicích kvůli chystanému vydání Všudybylu, jehož hlavním tématem je
hotelnictví a gastronomie.
Ivane, naposledy jsme se potkali letos v květnu na slavnostním
otevření velkoryse koncipovaného lázeňského a wellness hotelu Niva po jeho
rekonstrukci a dostavbě. Teď je sice podzim, 24. října 2012, ale až se
zima zeptá, co jsi dělal v létě, co jí řekneš?
Zima se neptá. Na rozdíl od tebe přijde bez řečí. A možná brzy.
Po svém rozjezdu byla letošní letní sezona vcelku úspěšná, určitě
i díky počasí. Druhá půlka července, srpen a září byly vynikající,
výbornou obsazenost jsme měli i v pracovním týdnu. Také v říjnu se
nám velice daří. Teď s podzimem provoz stojí hlavně na prodloužených
víkendech a státních svátcích.
Zdejší prostředí, kvalitní konferenční a wellness zázemí, vinotéka
i valašská koliba u Černého psa jsou jako dělané pro utužování
společenských vztahů, zejména vnitrofiremních. Skvěle se tu pořádají
oslavy, předváděcí akce, incentivy, školení apod. Velkou roli hraje
i přírodní prostředí nad luhačovickou přehradou, do něhož je Niva
vsazena. Hlásat, jak je tady na Valašsku krásně, by bylo nošením dříví
do lesa. Velký podíl na dobré obsazenosti a na tom, že jsme tu zajišťovali
i hodně velké firemní akce, samozřejmě mají také léta budované
přátelské vztahy našich zaměstnanců s obchodními partnery a zákazníky,
kterým bych rád prostřednictvím Všudybylu poděkoval.
V rozhovoru s prezidentem Asociace hotelů a restaurací ČR
Ing. Václavem Stárkem v tomto vydání připomínám, že v Německu
ubytovací služby přesunuli do sedmiprocentní sazby DPH. Naše sazby se tomu
možná brzy o něco málo přiblíží, protože na všechno budeme mít
sedmnáctapůlprocentní DPH.
To by byla dost velká katastrofa, protože by se zvýšily ceny potravin a
dalších věcí. Vím, že dneska je populární nadávat na vládu a systém,
ale pokud je už třetí říjnová dekáda a neví se, jaká bude příští
rok DPH a jak budou nastaveny další ekonomické mantinely, můžeme si na
tvorbu byznys plánu pořídit věšteckou kouli. Je to nejhorší doba za
dvacet let mého podnikání v oboru. Pokud to takhle půjde dál, budou mít
podnikatelé v hotelnictví, lázeňství a restaurační činnosti obrovský
problém, aby se udrželi. Podívejme se na okolní země. Na Rakousko, na
Německo, Itálii. Itálie sice má ekonomické problémy, ale v cestovním
ruchu tam nijak nelažírují. Umějí se domluvit, zařídit, jednat. A jejich
hotely mají hosty! U nás v Česku je to nedobré. Do toho cenová válka
mezi jednotlivými lázeňskými společnostmi, mezi hotely a restauracemi. Jsou
nastolovány likvidační cenové relace, kdy ceny nekryjí ani náklady, a
cenovou politikou si některé podniky prodlužují ekonomickou agonii.
A přesto tady zanedlouho, až vyjde toto desáté vydání
Všudybylu, už budeš mít otevřené další středisko –
vinotéku.
Tento investiční záměr jsme začali uvádět do života před dvěma roky.
Tehdy byly jiné prognózy. Jiné ekonomické ukazatele. Vycházeli jsme
z tehdy reálných čísel, která se časem podstatně změnila. Jen si
uvědom, kolik „kotrmelců“ proběhlo v letošním roce. Na druhou stranu
jsme nachystaní na růst, který může přijít, byť nepředpokládám, že
by to bylo už v roce 2013. Ti, kdo nabídnou něco navíc, tedy nejen
wellness, ale i vysokou kvalitu a rozsah služeb, budou mít velkou šanci
uspět. Budeme hotelovým komplexem, který poskytuje v podstatě všechno, co
by měl klient dostat a co ocení. Naše investice je pro první, možná druhý
rok podnikání riziková. Pokud ale toto období přežijeme, mohli bychom na
tom být velice dobře.
Jsi proslulý preferováním vín z okolí tvého rodného
Znojma.
To proto, že přemnohá z nich jsou vynikající. Netajím se tím, že mám
výborné vztahy se Znovínem Znojmo. V naší vinotéce ale nabízíme
i vína vinařů z dalších znojemských vinařství. Také chceme znovu
navázat na spolupráci se Zámeckými sklepy Valtice. Podstatná část
sklepních prostor vinotéky slouží pro skladování vín pro všechna naše
gastronomická střediska včetně koliby, další pak k maloobchodnímu
prodeji za příznivé ceny. Návštěvník vinotéky může přijít se
seznamem lahví k zakoupení připraveným na základě našeho nabídkového
listu, který najde na internetu. Mimoto bude moci posedět v horní části
objektu. Součástí servisu vinotéky bude nejen nabídka vín, ale i sýrů,
slaného pečiva, kávy a moučníků. Nepůjde ale o restaurační provoz.
Nechci, aby vinotéka byla konkurencí pro kolibu U černého psa, která je
hlavně restaurací disponující výbornými víny.
Kvalitní ubytování a strava, skvělá vína a luxusní wellness se musí
vzájemně doplňovat, nezbytnou podmínkou je také ochotný a velmi erudovaný
zdravotnický personál. Nedostatečná kvalita kterékoli z výše uvedených
služeb negativně ovlivní celé hodnocení pobytu, a k tomu zkrátka nesmí
dojít. Proto bude rok 2013 náročný po všech stránkách.
Chtěl bych tímto prostřednictvím Všudybylu poděkovat všem našim
zákazníkům za projevenou přízeň v roce 2012 a všem spoluobčanům
v České republice popřát do roku 2013 hodně zdraví, spokojenosti a
pevných nervů v dnešní nelehké ekonomické době.