Národní tým pod záštitou místopředsedkyně vlády
02. 11. 2012
Soutěžní menu
Variace z lososa – opečený marinovaný losos, zauzená klobása z lososa,
raviola plněná lososovým tartare, vařená červená řepa, aceto balsamico
gel
Pečené vepřové karé, smažený vepřový bůček s křenovou espumou,
špenátová rolka s kapustou, česnekový krém, pečené hřiby s kořenovou
zeleninou
Smetanový řez s citrónem, fondant s mátou, marinovaná rebarbora
s malinami, arašídová drobenka se skořicovým šerbetem
**Unikátní večeři, **
nazvanou IKA Erfurt 2012 podávali 18. září 2012 v restauraci Lucullus
čtyřhvězdičkového Best Western Premier Hotelu International Brno. Záštitu
nad generální zkouškou – prezentací servisu menu českého národního
týmu kuchařů a cukrářů, s nímž Česká republika půjde na největší
kulinářskou soutěž světa IKA Erfurt 2012 – převzala místopředsedkyně
vlády České republiky a předsedkyně Legislativní rady vlády
Karolína Peake.
Kuchařská olympiáda
se konala – s výjimkou válečných let – ve Frankfurtu nad Mohanem od
roku 1900 až do roku 1992. Další ročníky hostil Berlín a od roku
2000 se stal pořadatelským městem Erfurt. Letošní olympiáda bude
nejrozsáhlejší v historii. V obřím komplex Messe Erfurt se promění
v arénu kulinářského umění pro více než dva tisíce kuchařů a
cukrářů z padesáti zemí světa.
Český národní tým
povede šéfkuchař restaurace Zlatá Praha hotelu InterContinental Praha Jan
Horký, jeho zástupcem je nejdéle soutěžící člen mužstva Miroslav
Husák, šéfkuchař Best Western Premier Hotelu International Brno. Na
posledních čtyřech olympiádách náš tým získal dvě stříbrné a dvě
bronzové medaile.