Menu

Lázně Niva Luhačovice tvoří dva komplexy. Oba jsou v klidové zóně nad luhačovickou přehradou, patnáct minut chůze od centra Luhačovic a lázeňské kolonády. Zabezpečují lázeňské, rehabilitační, regenerační a wellness pobyty pro samoplátce, komplexní a příspěvkovou lázeňskou péči. Lázeňský & wellness hotel Niva II., znovuotevřený 24. května 2012 po velké rekonstrukci, bude poskytovat přes čtyřicet léčebných kúr a patnáct wellness procedur. Hosty přivítají nové pokoje, apartmány, jídelny, bary, salonky, společné prostory, konferenční místnosti pro sto osob, dětské hřiště, rozsáhlé wellness centrum a mnoho dalších novinek. Lázeňský hotel Niva I. je vhodný pro ozdravné, rehabilitační a rekondiční pobyty jednotlivců i skupin a pobyty rodičů s dětmi.

Valašská koliba „U černého psa“ v blízkosti hotelu Niva II. je vyhlášena vynikající kuchyní s krajovými specialitami. Restaurant v průběhu roku pořádá gurmánské akce, jako např. vepřové, husí či zvěřinové hody. Na objednávku připraví speciality na grilu, pečené selátko nebo živáňskou. Jeho stylové prostředí je vhodné nejen k posezení u kvalitních vín, ale i na pořádání společenských setkání a rodinných oslav. Disponuje vinotékou s více než 450 druhy moravských a zahraničních vín v 25 tisících lahví. Luxusní prostory Pánského klubu nabízejí příjemné prostředí pro jednání a rodinné oslavy. Součástí areálu Nivy je i nově vybudovaná vinotéka s venkovním krbem, ochutnávkou a prodejem vín z celé republiky.

Lázně & wellness hotely Niva Luhačovice nejsprávnější volbou

25. 03. 2012

Ing. Ivan Klajmon

Svými rodiči jsem byl vychován tak, že jsem vždycky musel udělat něco navíc, abychom ve starém režimu přežili. Pro naši rodinu to tenkrát nebylo jednoduché. Naučil jsem se, že jsou věci, které pokud je chci dokázat, musím sám realizovat. Počátky komplexu lázní & wellness hotelů Niva se datují od roku 1990. Hosté, kteří k nám dlouhodobě jezdí, vědí, že jsme do něj po celou dobu investovali spoustu práce a velké peníze a jak podstatně se to tu změnilo.

S Ing. Ivanem Klajmonem se potkáváme 22. února 2012 v Luhačo­vicích – Pozlovicích tři měsíce před dokončením rekonstrukce a dostavbou komplexu lázeňského hotelu Niva II.
Pane inženýre, proč jste se rozhodl pro tak velkorysou investici?
Z mého pohledu je to nutnost. Nelze ustrnout, spokojit se s daným stavem, byť se mohl jevit dostačující. Na dalších patnáct dvacet let už ale neměl velký růstový potenciál, protože byl vybudován v roce 1997. Abychom mohli obstát nejen v Luhačovicích, ale v rámci celé České republiky, je třeba disponovat tím, co se může hrdě utkat a v řadě aspektů předčit konkurenci. V komfortu ubytování, kvalitě a šíři nabídky spa a wellness i v gastronomii. Nabídku služeb je třeba mít koncipovánu tak, aby hosté byli v pohodě. Aby měli soukromí, ale i prostor ke sdílení a společenským aktivitám, a aby byl jejich pobyt v symbióze s přírodou, která umocní jejich prožitky.

Podle mne má vaše motivace ještě další rovinu, která se odvíjí od vaší osobnosti a profese stavebního inženýra, a to potřebu páchat účelno a krásno.
Určitě je v tom mix řemesla, ctižádosti, trošičku ješitnosti, nostalgie a snad i blázna přesvědčeného, že je třeba o toto nádherné místo pečovat a vytvářet předpoklady, aby wellness & spa hotel Niva sloužil dalším generacím nejen mých nejbližších, ale také generacím klientely, kterou jsme k nám do Luhačovic naučili jezdit. Pro mne je to rovněž v neposlední řadě prostor dokázat, že i bez podrazů lze odvést krásné dílo. Tuto motivaci mám nejen já, ale i mí spolupracovníci. Zhodnocujeme své zkušenosti a poznatky. Ostatně, měl jsem možnost sjezdit takřka celý svět. A tak se tu snažíme vybudovat něco, co hosty přivede v ještě větším množství, nadchne a ubezpečí, že Luhačovice a lázeňské hotely Niva, koliba U černého psa i vinotéka jsou tou nejsprávnější volbou.

A právě v kolibě U černého psa nad luhačovickou přehradou teď sedíme. Je vyhlášena kuchyní, vynikajícími víny a stylovým interiérem.
Koliba byla otevřena v roce 2001. Na jejím místě tu předtím bylo pouze ohniště. Jeden z posledních hostů, který u něj v rámci své rekonvalescence seděl, byl tehdejší ministr vnitra Dr. Grulich. Hned po jeho odjezdu jsme začali dělat základy a za devět měsíců uvedli kolibu do provozu. Faktem je, že v gastronomické nabídce jsme atypičtí. Nabízíme pokrmy, z nichž např. jehněčí připravujeme z vlastního chovu. Spolupracujeme s místními dodavateli včetně farmy, která nám dodává hovězí a vepřové maso. Nabízíme výhradně čerstvé mořské ryby. Říká se, že koliba U černého psa je jednou z nejlepších restaurací. Hodně sem jezdí firemní klientela a objednávky dostáváme z celé republiky včetně Prahy.

Koliba u Černého psa má nádhernou břidlicovou střechu a v interiéru řadu uměleckořemeslných prvků.
Než jsme začali stavět, dva roky jsme přemýšleli o jejím konceptu. Použili jsme stavební prvky, které jsou pro Valašsko a tento styl typické. Kombinujeme kámen, režnou keramiku, dřevo a kovářsky opracované železo. Protože jsem Znojemák, hodně jsem spolupracoval se znojemskými firmami, což je umocněno dlouholetým partnerstvím s vinařstvím Znovín Znojmo, které je jedním z nejlepších producentů vín v České republice. Jsme hrdi na to, že součástí naší gastronomické nabídky je velmi široká nabídka jejich vín.

Pane inženýre, 24. května 2012 budete otevírat váš zrekonstruovaný a podstatně rozšířený spa wellness komplex. Vzhledem k tomu, že se potkáváme tři měsíce před zprovozněním, prosím o virtuální prohlídku.
Jsem rád, doktore, že jste se mohl na vlastní oči přesvědčit o pokročilosti prací dnes v deset hodin dopoledne. Stavbu jsme zahájili 2. října 2011. Nemáme žádný časový skluz, navzdory tomu, že tu poměrně dlouhou dobu vládly jedny z nejsilnějších mrazů za poslední desetiletí. Dnes jsme stavebně z pětaosmdesáti procent hotovi. Provádí se dokončovací práce, pokládání dlažeb a obkladů, kompletace wellness. Zcela nová kuchyně už je v provozu. Nestane-li se něco mimořádného, termín otevření dodržíme.
Co se týče wellness, nechceme kopírovat ustrnulé přizdipředstavy – jedna vířivka plus vana, k tomu masážní stůl a možná jedna dvě procedury. V našem wellness budeme poskytovat patnáct procedur a budou rozmístěny tak, aby host měl dost soukromí, a přitom se v jeho prostorách mohl svobodně pohybovat a cítit uvolněně. Podle nálady a chuti v něm bude moci absolvovat procedury, jež mohou být součástí balíčku služeb nebo individuální objednávky. Máme tu thajské nebo turecké haman masáže, vinnou koupel, whirlpool v liščí noře aj. Bude tam bylinková sauna a inhalace, ale i klasická finská sauna. Římské lázně, teplovzdušné lakónium a další procedury. Vše je umocněno úžasnou vyhlídkou do nádherného údolí. Ty srny, doktore, které jste viděl, nebyly na dnešní den objednány. Takhle se tam prochází spolu s bažanty po celý rok. Jsme tu spjati s přírodou. Součástí prací na našem areálu je rozšíření ubytovací části. Rekonstrukcemi stravovacích prostor a vytvořením konferenčního centra a jednacích salonků chceme ve výsledku prokazovat, že jsme jednoznačně nadstandardním komplexem. A nejen dispozičním konceptem. Vybrali jsme nejušlechtilejší stavební materiály. Věřím, že až se tady 24. května při otevření sejdeme, budou hosté konstatovat, že avizovaný nadstandard je realitou.



Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001