Labužnické pochoutky dvora Františka Josefa I.
23. 02. 2007
V pražském pětihvězdovém de luxe Grand Hotelu Bohemia byl 1. února představen koncept Franc Josef Restaurantu. Šéfkuchař Martin Čížek a jeho tým pečlivě sestavoval a ochutnával menu několik měsíců. Důvodem bylo skloubení tradiční středoevropské gastronomie s moderní zážitkovou. Martin Čížek k tomu řekl: „Inspirovali jsme se historickými recepty z přelomu 19.a 20. století. Kladli jsme důraz na nejlepší suroviny. Každý chod obsahuje osvědčené středoevropské ingredience. Např. tyrolský špek, říčního candáta, perličky či světově proslulý zelený chřest z východních Čech.“ Menu Franc Josef Restaurantu obsahuje přes třicet chodů včetně pětichodového „Menu Gourmet“. Na výběr jsou pokrmy z ryb, telecího, hovězího či kachního masa. Stejně pečlivě jako jídelní lístek byl sestavován vinný, na jehož přípravě se kromě restaurant manažera Daniela Vlčka podílel uznávaný odborník Ivo Dvořák. Vína pochází z vybraných vinic Moravy a světa a zastupují speciální i sběratelské ročníky.