Menu

Labužnické pochoutky dvora Františka Josefa I.

23. 02. 2007

V pražském pětihvězdovém de luxe Grand Hotelu Bohemia byl 1. února představen koncept Franc Josef Restaurantu. Šéfkuchař Martin Čížek a jeho tým pečlivě sestavoval a ochutnával menu několik měsíců. Důvodem bylo skloubení tradiční středoevropské gastronomie s moderní zážitkovou. Martin Čížek k tomu řekl: „Inspirovali jsme se historickými recepty z přelomu 19.a 20. století. Kladli jsme důraz na nejlepší suroviny. Každý chod obsahuje osvědčené středoevropské ingredience. Např. tyrolský špek, říčního candáta, perličky či světově proslulý zelený chřest z východních Čech.“ Menu Franc Josef Restaurantu obsahuje přes třicet chodů včetně pětichodového „Menu Gourmet“. Na výběr jsou pokrmy z ryb, telecího, hovězího či kachního masa. Stejně pečlivě jako jídelní lístek byl sestavován vinný, na jehož přípravě se kromě restaurant manažera Daniela Vlčka podílel uznávaný odborník Ivo Dvořák. Vína pochází z vybraných vinic Moravy a světa a zastupují speciální i sběratelské ročníky.



www.grandhotelbohemia.cz

Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

festival krumlov 34
laco deczi
klaster pivo