Menu

Kulinářský start zimní sezony v Peci pod Sněžkou se vydařil

12. 01. 2018

Kdo o druhém prosincovém víkendu neseděl za pecí a přijel do Pece pod Sněžkou, neprohloupil. Gastronomické dny šéfkuchaře hotelu Horizont Jiřího Švestky zde totiž již podvanácté stylově odstartovaly zimní sezonu. A zájem hostů o kulinářské speciality snoubené s vybranými víny byl veliký. Hlavním a jediným partnerem akce bylo vinařství Chateau Valtice – Vinné sklepy Valtice. Tradiční vrchol gastronomického víkendu pak představoval sobotní degustační večer 9. prosince. Menu o pěti chodech průběžně komentoval šéfkuchař Švestka spolu se samotným ředitelem Chateau Valtice Markem Šťastným.
„Letos nás mile překvapil nejen vysoký zájem, ale i složení hostů, které bylo vpravdě ideální. Dorazili jak hosté ubytování v hotelu, tak i naši sousedé z Pece pod Sněžkou a celého Trutnovska,“ řekl Karel Rada, ředitel hotelu Horizont.
Start zimní sezony však nebyl jen symbolický, ale i faktický. V sobotu 9. prosince se totiž rozjely první vleky a lanovky v Peci, a to za opravdu speciální výhodné ceny. Otevřeny byly sjezdovky Javor, Smrk a Zahrádky. První sobotní lyžování navíc korunovalo krásné počasí.


 

Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001