Kulinářský start zimní sezony v Peci pod Sněžkou se vydařil
12. 01. 2018
Kdo o druhém prosincovém víkendu neseděl za pecí a přijel do Pece
pod Sněžkou, neprohloupil. Gastronomické dny šéfkuchaře hotelu Horizont
Jiřího Švestky zde totiž již podvanácté stylově odstartovaly zimní
sezonu. A zájem hostů o kulinářské speciality snoubené s vybranými
víny byl veliký. Hlavním a jediným partnerem akce bylo vinařství Chateau
Valtice – Vinné sklepy Valtice. Tradiční vrchol gastronomického víkendu
pak představoval sobotní degustační večer 9. prosince. Menu o pěti
chodech průběžně komentoval šéfkuchař Švestka spolu se samotným
ředitelem Chateau Valtice Markem Šťastným.
„Letos nás mile překvapil nejen vysoký zájem, ale i složení hostů,
které bylo vpravdě ideální. Dorazili jak hosté ubytování v hotelu, tak
i naši sousedé z Pece pod Sněžkou a celého Trutnovska,“ řekl
Karel Rada, ředitel hotelu Horizont.
Start zimní sezony však nebyl jen symbolický, ale i faktický. V sobotu
9. prosince se totiž rozjely první vleky a lanovky v Peci, a to
za opravdu speciální výhodné ceny. Otevřeny byly sjezdovky Javor, Smrk
a Zahrádky. První sobotní lyžování navíc korunovalo krásné
počasí.