Kulinářská olympiáda
27. 11. 2008
21. října 2008 se český Culinary Nestlé Team zúčastnil
22. olympiády kuchařského a cukrářského umění v Erfurtu. Získal tam
bronzovou medaili v kategorii regionálních a individuálních týmů za
studenou kuchyni. V individuální soutěži jeho člen, Luděk Procházka,
získal zlatou medaili v kategorii kuchařské artistiky s technikou
zeleninového carvingu.
Kuchařská olympiáda má historii trvající sto čtyři roky. V roce
2008 přivítala soutěžící z třiapadesáti zemí světa, čímž
překonala rekordní účast z olympiády před čtyřmi roky, kdy se jí
zúčastnilo jedenáct set kuchařů ze šestatřiceti států. Culinary Nestlé
Team byl zformován začátkem roku 2003 gastronomickou divizí Nestlé
FoodServices. Tvoří jej profesionální kuchaři a cukráři. Všichni
působí jako opinion leaders. Výsledkem společné práce jsou mj. medaile
z kuchařské olympiády v Erfurtu a ze soutěže individuálních týmů
European Culinary Challenge v Basileji. V roce 2006 Culinary Nestlé Team ve
Stuttgartu získal zlatou medaili a stal se vítězem dne. Culinary Nestlé Team
se o své zkušenosti dělí se širokou veřejností formou odborných
seminářů konaných v Kulinářském centru Nestlé-Electrolux v pražském
sídle Nestlé Česko.
Kapitán Culinary Nestlé Teamu: Tomáš Konopka – culinary advisor, Nestlé Professional. Členové: Norbert Hojda – šéfkuchař restaurace Hospoda Domov Liberec; Milan Kladívko –šéfkuchař Hotelu Promenáda Karlovy Vary; Rudolf Špaček – šéfkuchař restaurace Paříž hotelu Imperiál Karlovy Vary; Andrea Lechnerová – cukrářka hotelu Clarion Congress Hotel Prague; Tomáš Hamrák – student Vysoké školy hotelové v Praze, oboru hotelnictví; Milan Vild – zástupce šéfkuchaře restaurace Paříž hotelu Imperiál Karlovy Vary; Jaroslav Václavek – šéfkuchař restaurace Sorrento hotelu Carlsbad Plaza Karlovy Vary; Pavel Hruška – majitel designového studia – Luděk Procházka – majitel firmy Czech Carving Studia; Štefan Kiss –culinary advisor, Nestlé Professional Slovensko; Miloš Kopal – HoReCa specialista, Nestlé Professional.