Kuchař roku 2017/2018
12. 01. 2018
Nejlepším kuchařem České republiky se stal Jan Horký,
šéfkuchař Compass Group Czech Republic, s. r. o. Druhé místo obsadil Patrik
Bečvář, executive chef Francouzské restaurace v Obecním domě. Třetí
místo získal David Král, sous chef v Aureole Fushion restaurant &
lounge.
V šesti studiích se utkalo dvanáct finalistů. Každý ze
soutěžících připravil podle svého originálního receptu čtyři porce
soutěžního tříchodového menu s použitím hlavní suroviny. Pro
předkrm – pstruh duhový, hlavní jídlo – jelen sika (kýta, ořech bez
kosti) a minimálně jedna surovina od Bonduelle (cizrna, černý kořen nebo
hrášek), pro dezert pak čokoláda Callebaut Saint Domingue 70 % a čokoláda
Callebaut Papouasie 35,8 %. Všechny výrobky soutěžících kuchařů
hodnotila odborná komise. Ta se skládala z předsedy Vladislava Stupariče a
z dalších komisařů, jimiž byli Martin Havel, Lukáš Uher, Václav Šmerda
jr. a Václav Krejčík.
Připravila Romana Vodičková.