Menu

Společnost MONTYCON gastro, s. r. o., má bohaté, třiadvacetileté zkušenostmi s úspěšnými realizacemi gastronomických provozů u nás i v zahraničí. Nabízí produkty renomovaných světových značek, jako např. CONVOTHERM, ALTO-SHAAM, INDUCS, WINTERHALTER, La CIMBALI, TECNOMAC, LIEBHERR a další kvalitní gastronomické technologie. Doporučuje svým zákazníkům nejvhodnější a nejekonomičtější řešení. Při servisních zásazích reaguje bezprostředně po nahlášení problému. Disponuje bohatě zásobeným skladem náhradních dílů, a tak je více než devadesát procent závažných závad schopna odstranit do 24 hodin, případně dokonce zapůjčit náhradní stroj po dobu opravy. Svým zákazníkům poskytuje HOT-LINE technický i kuchařský poradenský servis, a to přímo pracovníkům obsluhy gastrotechnologií z provozoven. Odborní instruktoři-kuchaři MONTYCONu pomáhají řešit nejen záležitosti týkající se obsluhy zařízení, ale dokážou také dobrými tipy a radami přispět k přípravě pokrmů. MONTYCON umí zpracovat modelový předběžný výpočet návratnosti navrhované investice a díky dlouholeté spolupráci s leasingovými společnostmi a bankami klientům zajistit zvýhodněné financování gastronomické techniky.

Krocan pro výroční konferenci

31. 12. 2018

S jednatelem společnosti MONTYCON gastro, s. r. o., Ing. Petrem Lošákem se potkáváme v Ostravě, kde se konala výroční konference Asociace hotelů a restaurací České republiky, jejímž je jeho společnost garantovaným dodavatelem.
Pane inženýre, poptávka po špičkových varných technologiích pro společné stravování, které úspěšně nahrazují chronický deficit lidských zdrojů, je na vzestupu. V poptávce po vámi dodávaných produktech a službách se jistě projevuje i růst výkonnosti tržní platformy cestovního ruchu. Tedy to, že se většině restaurací, hotelů a cateringových společností daří.
Bezesporu. Hospodářská situace je příznivá jak pro cateringové společnosti, restaurace a hotely, tak pro dodavatelské a servisní firmy našeho typu. Zakázek máme tolik, že bychom jen na montážích potřebovali posílit tým. Jsem rád, že se zákazníkům daří, protože tím pádem se daří i MONTYCONu. Pro český a slovenský trh vyhledáváme kvalitní produkty renomovaných značek. Už od roku 1996 zastupujeme německou firmu CONVOTHERM, která je špičkou mezi výrobci konvektomatů s uzavřeným systémem, na něž se výhradně specializujeme. Ty vynikají nízkou spotřebu energie, kratšími časy pečení a pomáhají gastroprovozům šetřit náklady a zvyšovat zisky. Co se týče obsluhy konvektomatů CONVOTHERM, jsou uživatelsky přátelské a nabízejí nespočet možností. V tom samém konvektomatu tak můžete dělat od cukrářských a pekařských výrobků přes minutky až třeba po nízkoteplotní pečení.

Klientům nejen že dodáváte varné technologie, ale poskytujete kompletní servis.
Je několik typů zákazníků. Někteří už mají kuchyň vybavenou, a tak hledají, co by jim umožnilo rozšířit sortiment jídel, urychlit výdej pokrmů nebo snížit náklady. Pro takové provádíme analýzu jejich gastroprovozu a navrhujeme varianty, jak by (třeba malou investicí do úsporné moderní varné techniky) mohli vylepšit svůj gastroprovoz. Pak jsou klienti, kteří přijdou s plánem, který s námi chtějí konzultovat a případně ho upravit. Mezi našimi zákazníky jsou i tací, kteří od nás chtějí gastroprovoz navrhnout a realizovat od A do Z. Od vyprojektování přes financování, vybavení až po záruční a pozáruční servis.

To jste schopni zabezpečit i stavební dozor?
Stavební dozor neděláme, ale se stavebním dozorem a stavebními firmami, které projekt realizují, úzce spolupracujeme. Většinou je to tak, že součinností s vedením stavby dohlížíme na to, aby byla nachystána přípojná místa. To znamená, ještě než se udělají obklady stěn a podlahy, prostor budoucí kuchyně zkontrolujeme, zda jsou vytaženy správné kabely, zda se nezapomnělo na přívody vody a na přípojky odpadu, a teprve poté se prostor budoucí kuchyně předá k instalaci varných zařízení a jejich odzkoušení. Po instalaci se dostaví náš předváděcí kuchař, který kuchyňský tým zaškolí. Pokud pracovníci gastroprovozu po zaučení potřebují s něčím poradit i v následném období, mohou nám kdykoli zatelefonovat na horkou kuchařskou linku MONTYCONu.

Již jsem naznačil, že vašimi klienty jsou různě velké gastroprovozy. Od malých bister po závodní kuchyně, které musejí během pár hodin vydat tisíce hotových jídel.
Klientům vždy nabízíme optimální řešení. Pokud má někdo malý podnik, nebudeme mu doporučovat stroj vhodný pro řezníka, který zpracovává dvě stě kilo masa za den, nebo velkokapacitní šokové chlazení a mražení CONVOCHILL. Vždycky je třeba správně poradit podle cílové skupiny, podle místa a toho, co tam chce zákazník dělat. Na základě toho pak doporučíme konvektomat správné velikosti, aby odpovídal množství a charakteru připravovaných jídel. Spolu s tím i zařízení, které umí v perfektním stavu v teple udržet pokrmy. A i v tomto případě máme různé možnosti a modely. Třeba technologii umožňující šetrné pečení a udržení v teple od americké firmy ALTO-SHAAM, která se od roku 1968 zabývá nízkoteplotní varnou a udržovací technikou a je v ní světovým lídrem. Asi každý dnes potřebuje udržet pokrm v teple a my pro něj máme tu správnou velikost. Ať jsou to teplé šuplíky pro rychlý výdej do restaurací ? la carte, nebo skříňky, kde potřebujete v teple udržet větší množství porcí jídel. Skříně jsou mobilní na kolečkách a mají nízkou spotřebu energie – 160 wattů za hodinu.
Zajímavé technologie pak představují indukční sporáky a indukční grily INDUCS s patentovanou technologií RTCS mp. Dodáváme je již patnáctým rokem. Nyní již nastoupila jejich čtvrtá generace. Pokud někdo takové grily používá na party servis, mohl mít před příchodem této čtvrté modelové řady problém, když byl (např. na garden party) nucen dát na jednu elektrickou zásuvku společně třeba varnou plotýnku a gril, protože mu vypadávaly pojistky. Dnes díky tomu, že si může snížit elektrický příkon u nové modelové řady INSTINCT třeba až na čtvrtinu, se takové situace může vyvarovat. Novinkou od firmy ALTO-SHAAM je multifunkční trouba Vector. Má čtyři komory, a v každé lze péct při jiné teplotě s jinými otáčkami a při jiném čase. Takže například dole děláte croissanty, uprostřed minutky, úplně nahoře zapékanou zeleninu nebo pizzu.

Pane inženýre, o popularitě MONTYCONu svědčí i velký zájem účastníků výroční konference o váš prezentační sektor.
Na této konferenci jsme nechtěli prezentovat pouze špičkové technologie, ale i to, co tato technika dokáže. Na veletrzích, seminářích a konferencích pro profesionály společného stravování, AHR ČR roadshow a také na této výroční konferenci ukazujeme, co všechno tyto moderní varné technologie kuchařům umožňují dělat. Jakou škálu pokrmů díky jejich zařazení do gastroprovozu mohou hostům podávat. Na konferenci v Ostravě jsme v našem sektoru v předsálí kongresového sálu předváděli nízkoteplotní pečení americkou nízkoteplotní troubou ALTO-SHAAM. Přes noc jsme pekli krocana a na druhý den ho vystavili pod krájecí tranžírovací lampy. Tento šťavnatý produkt plus další věci z indukčního grilu a z konvektomatu jsme pak nabízeli k ochutnání. Odezva na to, co všechno varné technologie, které dodáváme, umějí, byla velice pozitivní.

Bodejť by ne. Nejen vynikající chuť, ale i příjemná komunikativní obsluha…
Rád bych v té souvislosti zmínil, že si práce svých spolupracovníků velice vážím. Ať to jsou interní zaměstnanci, nebo externí spolupracovníci naší firmy. Tenhle byznys se bez kvalitních lidí dělat nedá. Už řadu let tvoříme skvělý tým. Díky tomu se MONTYCONu daří dál prosazovat na náročném gastronomickém trhu. Rád bych proto využil Všudybylu k poděkování našemu týmu za perfektní prezentace i za skvěle odvedenou práci na výroční konferenci AHR ČR v Ostravě a všem, kteří nás v Clarionu navštívili, za to, že přišli ochutnat jídla z této varné a udržovací techniky.


Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001