Společnost MONTYCON gastro, s. r. o., má bohaté, třiadvacetileté zkušenostmi s úspěšnými realizacemi gastronomických provozů u nás i v zahraničí. Nabízí produkty renomovaných světových značek, jako např. CONVOTHERM, ALTO-SHAAM, INDUCS, WINTERHALTER, La CIMBALI, TECNOMAC, LIEBHERR a další kvalitní gastronomické technologie. Doporučuje svým zákazníkům nejvhodnější a nejekonomičtější řešení. Při servisních zásazích reaguje bezprostředně po nahlášení problému. Disponuje bohatě zásobeným skladem náhradních dílů, a tak je více než devadesát procent závažných závad schopna odstranit do 24 hodin, případně dokonce zapůjčit náhradní stroj po dobu opravy. Svým zákazníkům poskytuje HOT-LINE technický i kuchařský poradenský servis, a to přímo pracovníkům obsluhy gastrotechnologií z provozoven. Odborní instruktoři-kuchaři MONTYCONu pomáhají řešit nejen záležitosti týkající se obsluhy zařízení, ale dokážou také dobrými tipy a radami přispět k přípravě pokrmů. MONTYCON umí zpracovat modelový předběžný výpočet návratnosti navrhované investice a díky dlouholeté spolupráci s leasingovými společnostmi a bankami klientům zajistit zvýhodněné financování gastronomické techniky.
Krocan pro výroční konferenci
31. 12. 2018
S jednatelem společnosti MONTYCON gastro, s. r. o., Ing. Petrem
Lošákem se potkáváme v Ostravě, kde se konala výroční konference
Asociace hotelů a restaurací České republiky, jejímž je jeho společnost
garantovaným dodavatelem.
Pane inženýre, poptávka po špičkových varných technologiích pro
společné stravování, které úspěšně nahrazují chronický deficit
lidských zdrojů, je na vzestupu. V poptávce po vámi dodávaných produktech
a službách se jistě projevuje i růst výkonnosti tržní platformy
cestovního ruchu. Tedy to, že se většině restaurací, hotelů a
cateringových společností daří.
Bezesporu. Hospodářská situace je příznivá jak pro cateringové
společnosti, restaurace a hotely, tak pro dodavatelské a servisní firmy
našeho typu. Zakázek máme tolik, že bychom jen na montážích potřebovali
posílit tým. Jsem rád, že se zákazníkům daří, protože tím pádem se
daří i MONTYCONu. Pro český a slovenský trh vyhledáváme kvalitní
produkty renomovaných značek. Už od roku 1996 zastupujeme německou firmu
CONVOTHERM, která je špičkou mezi výrobci konvektomatů s uzavřeným
systémem, na něž se výhradně specializujeme. Ty vynikají nízkou spotřebu
energie, kratšími časy pečení a pomáhají gastroprovozům šetřit
náklady a zvyšovat zisky. Co se týče obsluhy konvektomatů CONVOTHERM, jsou
uživatelsky přátelské a nabízejí nespočet možností. V tom samém
konvektomatu tak můžete dělat od cukrářských a pekařských výrobků
přes minutky až třeba po nízkoteplotní pečení.
Klientům nejen že dodáváte varné technologie, ale poskytujete
kompletní servis.
Je několik typů zákazníků. Někteří už mají kuchyň vybavenou, a tak
hledají, co by jim umožnilo rozšířit sortiment jídel, urychlit výdej
pokrmů nebo snížit náklady. Pro takové provádíme analýzu jejich
gastroprovozu a navrhujeme varianty, jak by (třeba malou investicí do
úsporné moderní varné techniky) mohli vylepšit svůj gastroprovoz. Pak jsou
klienti, kteří přijdou s plánem, který s námi chtějí konzultovat a
případně ho upravit. Mezi našimi zákazníky jsou i tací, kteří od nás
chtějí gastroprovoz navrhnout a realizovat od A do Z. Od vyprojektování
přes financování, vybavení až po záruční a pozáruční servis.
To jste schopni zabezpečit i stavební dozor?
Stavební dozor neděláme, ale se stavebním dozorem a stavebními firmami,
které projekt realizují, úzce spolupracujeme. Většinou je to tak, že
součinností s vedením stavby dohlížíme na to, aby byla nachystána
přípojná místa. To znamená, ještě než se udělají obklady stěn a
podlahy, prostor budoucí kuchyně zkontrolujeme, zda jsou vytaženy správné
kabely, zda se nezapomnělo na přívody vody a na přípojky odpadu, a teprve
poté se prostor budoucí kuchyně předá k instalaci varných zařízení a
jejich odzkoušení. Po instalaci se dostaví náš předváděcí kuchař,
který kuchyňský tým zaškolí. Pokud pracovníci gastroprovozu po zaučení
potřebují s něčím poradit i v následném období, mohou nám kdykoli
zatelefonovat na horkou kuchařskou linku MONTYCONu.
Již jsem naznačil, že vašimi klienty jsou různě velké
gastroprovozy. Od malých bister po závodní kuchyně, které musejí během
pár hodin vydat tisíce hotových jídel.
Klientům vždy nabízíme optimální řešení. Pokud má někdo malý podnik,
nebudeme mu doporučovat stroj vhodný pro řezníka, který zpracovává dvě
stě kilo masa za den, nebo velkokapacitní šokové chlazení a mražení
CONVOCHILL. Vždycky je třeba správně poradit podle cílové skupiny, podle
místa a toho, co tam chce zákazník dělat. Na základě toho pak doporučíme
konvektomat správné velikosti, aby odpovídal množství a charakteru
připravovaných jídel. Spolu s tím i zařízení, které umí
v perfektním stavu v teple udržet pokrmy. A i v tomto případě máme
různé možnosti a modely. Třeba technologii umožňující šetrné pečení
a udržení v teple od americké firmy ALTO-SHAAM, která se od roku
1968 zabývá nízkoteplotní varnou a udržovací technikou a je v ní
světovým lídrem. Asi každý dnes potřebuje udržet pokrm v teple a my pro
něj máme tu správnou velikost. Ať jsou to teplé šuplíky pro rychlý
výdej do restaurací ? la carte, nebo skříňky, kde potřebujete v teple
udržet větší množství porcí jídel. Skříně jsou mobilní na
kolečkách a mají nízkou spotřebu energie – 160 wattů za hodinu.
Zajímavé technologie pak představují indukční sporáky a indukční grily
INDUCS s patentovanou technologií RTCS mp. Dodáváme je již patnáctým
rokem. Nyní již nastoupila jejich čtvrtá generace. Pokud někdo takové
grily používá na party servis, mohl mít před příchodem této čtvrté
modelové řady problém, když byl (např. na garden party) nucen dát na jednu
elektrickou zásuvku společně třeba varnou plotýnku a gril, protože mu
vypadávaly pojistky. Dnes díky tomu, že si může snížit elektrický
příkon u nové modelové řady INSTINCT třeba až na čtvrtinu, se takové
situace může vyvarovat. Novinkou od firmy ALTO-SHAAM je multifunkční trouba
Vector. Má čtyři komory, a v každé lze péct při jiné teplotě
s jinými otáčkami a při jiném čase. Takže například dole děláte
croissanty, uprostřed minutky, úplně nahoře zapékanou zeleninu
nebo pizzu.
Pane inženýre, o popularitě MONTYCONu svědčí i velký
zájem účastníků výroční konference o váš prezentační
sektor.
Na této konferenci jsme nechtěli prezentovat pouze špičkové technologie,
ale i to, co tato technika dokáže. Na veletrzích, seminářích a
konferencích pro profesionály společného stravování, AHR ČR roadshow a
také na této výroční konferenci ukazujeme, co všechno tyto moderní varné
technologie kuchařům umožňují dělat. Jakou škálu pokrmů díky jejich
zařazení do gastroprovozu mohou hostům podávat. Na konferenci v Ostravě
jsme v našem sektoru v předsálí kongresového sálu předváděli
nízkoteplotní pečení americkou nízkoteplotní troubou ALTO-SHAAM. Přes noc
jsme pekli krocana a na druhý den ho vystavili pod krájecí tranžírovací
lampy. Tento šťavnatý produkt plus další věci z indukčního grilu a
z konvektomatu jsme pak nabízeli k ochutnání. Odezva na to, co všechno
varné technologie, které dodáváme, umějí, byla velice pozitivní.
Bodejť by ne. Nejen vynikající chuť, ale i příjemná
komunikativní obsluha…
Rád bych v té souvislosti zmínil, že si práce svých spolupracovníků
velice vážím. Ať to jsou interní zaměstnanci, nebo externí
spolupracovníci naší firmy. Tenhle byznys se bez kvalitních lidí dělat
nedá. Už řadu let tvoříme skvělý tým. Díky tomu se MONTYCONu daří
dál prosazovat na náročném gastronomickém trhu. Rád bych proto využil
Všudybylu k poděkování našemu týmu za perfektní prezentace i za skvěle
odvedenou práci na výroční konferenci AHR ČR v Ostravě a všem, kteří
nás v Clarionu navštívili, za to, že přišli ochutnat jídla z této
varné a udržovací techniky.