Pasáž U HÁJKŮ
Příjemná na gastronomii a zábavu zaměřená pasáž byla navržena
s důrazem na originální architektonické prvky, které podtrhují její
evropský, kosmopolitní charakter. Návštěvníky osloví inspirativním a
osobitým prostředím i kvalitou a rozmanitostí pokrmů. Jsou v ní, mj.,
sushi restaurace, kavárna, fresh bar, asijské klubové lázně a
multifunkční kongresové centrum. Součástí projektu jsou i dva hotelové
komplexy a velkokapacitní dvoupodlažní parkoviště. Projekt byl navržen
ing. arch. Josef Pleskotem a na realizaci se podíleli i další významní
architekti.
Kongresy s tváří
Pasáž U HÁJKŮ skýtá špičkové kongresové zázemí
s profesionálními službami, technickým vybavením, cateringem a
ubytováním ve standardu čtyř a pěti hvězdiček. Kongresové centrum na
ploše 500 m2 může pojmout až 500 osob v divadelním uspořádání. Jeho
koncept je citlivě sklouben s přívětivostí pasáže. V základním
uspořádání jej lze rozčlenit na pět samostatných sálů s vlastním
foyer a propojit jej s prostorem pasáže. Vysoká variabilita umožňuje
množství variant co do počtu klientů od konferenční místnosti pro dvacet
účastníků až po uzavření a začlenění celé pasáže a uspořádání
akce až pro tisíc osob.
Špičková audiovizuální technika
16:9 širokoúhlé HI-END dataprojektory v plném HD rozlišení; plně
automatizovaný bezdrátový systém ovládání všech funkcí kongresových
sálů; profesionální ozvučení kongresových sálů a celé pasáže,
velkoplošná projekce. Samozřejmostí je wi-fi a elektrické zásuvky
u stolů, okamžitý přístup k tiskárně, kopírce a dalším business
službám.
Bistro Le Marc
tvoří optimální zázemí pro schůzky a jednání. Přirozený meeting
point v pasáži má charakter útulné kavárny a nabízí i vybrané druhy
jídel v duchu nejlepších francouzských bister. Prostá, leč chuťově
delikátní a rafinovaně atraktivní nabídka pokrmů nenechává na
pochybách, že čerstvost a kvalita surovin, pečlivá příprava a domácí
dotek jsou to, na čem staví.
Parking
Součástí služeb „Kongresů s tváří“ je zabezpečení parkování
ve vlastních podzemních garážích s kapacitou 120 míst.
Kongresy s tváří v Kongresovém centru U HÁJKŮ
10. 07. 2009
Na mapě Prahy přibyla nová dvoupodlažní pasáž U HÁJKŮ,
která spojuje ulice Na Poříčí a Na Florenci. Součástí tohoto projektu,
který zahrnuje dva hotely s kapacitou téměř čtyři sta pokojů, je
Kongresové centrum U HÁJKŮ.
Rozhovor s jeho ředitelkou Lenkou Voplatkovou jsem zahájil
konstatováním: vaše pasáž má sice dvě patra, nicméně z obou ulic jde
o přízemí.
Ano, je to tak. Jak z ulice Na Poříčí, tak z ulice Na Florenci je
bezbarierově přístupná. Uvnitř pak jsou eskalátory a výtah, který ji
spojuje s podzemním parkovištěm. Jsme moderní, nadstandardně vybavení a
především multifunkční. Co se týče kongresových a firemních akcí,
dokážeme zde zrealizovat event pro sedm set lidí, stejně tak jako jednání
pro dvacet osob. Umíme uspořádat svatbu pro tři sta účastníků včetně
taneční kapely, stejně tak jako podat servírované menu o osmi chodech při
slavnostní večeři. Coffee breaky, obědy či rauty realizujeme v prostoru
pasáže a bistra Le Marc, kde tak hosté mají mnohem příjemnější pocit
z velkého otevřeného vzdušného prostoru pasáže, umocněného skleněným
stropem.
Co považujete za své největší přednosti?
Jednoznačně unikátní prostředí, design a dostupnost. Jde o neotřelé
kombinace barev a materiálů. Jednací prostory jsou v kombinaci černých
stěn, koberce v odstínech sytě červené a stříbrného stropu. Další
předností je vestavěná technika a variabilita jednacích prostor. Další
vynikající dopravní dostupnost. Jsme v centru Prahy. V dosahu business
areálů Florence a Karlína, a přitom tři minuty od největší nákupní
galerie v centru Prahy, Palladia. Tramvajová zastávka je přímo před
vchodem v ulici Na Poříčí. Z druhé strany, z ulice Na Florenci, zase
máme stanici metra Florenc, kde se kříží linky C a B. A pokud jedete
autem, sjíždíte z magistrály exitem na Florenc a parkujete v našich
podzemních garážích. Významnou předností je i naše flexibilita při
jednání s klienty. Jsme rodinný podnik. Sama komunikuji s klienty a
společně s kolegy z obchodního oddělení se starám o průběh akce.
Cokoli je potřeba, mohu okamžitě rozhodnout.
Proč je u vašeho loga podtitulek: „Kongresy
s tváří“?
Naznačuje naše sepjetí s pasáží U HÁJKŮ, která má motto „Pasáž
s tváří“. Hlavně má vyjadřovat přístup, s jakým děláme svou
práci. U nás hosté nepřijdou do velkého anonymního podniku, ale do
téměř rodinného prostředí, kde ten, kdo s klientem akci připravoval, je
i tím, kdo mu po dobu konání akce pomáhá a kdo z ní odchází jako
poslední.
Coby
nově otevřené kongresové centrum jsme se snažili myslet na pohodlí
klientů a na to, abychom jim nabídli něco navíc. Nebudu citovat všechny
parametry, ale určitě stojí za zmínku, že prostory jsou klimatizované.
Jednotlivé salonky tvoříme protihlukovými přepážkami společnosti DORMA
s neprozvučností 55 dB. Samozřejmostí je wi-fi připojení ve všech
prostorech. Nejen v jednacích, ale i v restauraci a bistru jsou podlahové
krabičky se zásuvkami či připojením do AV systému. V pasáži je
nainstalována plazmová obrazovka s úhlopříčkou 3,2 metru, na kterou
můžeme přenášet dění v sálech, nebo pouštět prezentaci či videa.
Obraz může být zároveň distribuován do hotelového televizního systému,
takže i hosté na pokojích mají kontakt s děním v kongresovém centru.
Každé ze stropních světel v sále umíme vypnout, zapnout, nebo ztlumit
v rozsahu 0 až 100 %, a dokážeme tak vytvořit světelnou pohodu na míru
každé akce a potřeb v daném okamžiku. Zároveň je celá pasáž
připravená jako multifunkční eventový prostor, kde jsou na správných
místech zásuvky, a to včetně 400 V, nebo např. kotvy na umístění
světelné techniky apod. Ve dvou kratších částech pasáže je světelný
strop, u kterého umíme na dálku měnit barvy od bílé přes červenou,
modrou či zelenou, a přizpůsobit se tak atmosféře akce. Uspořádat party
pro osm set osob je tak u nás mnohem jednodušší a levnější.
Sedíme v bistru Le Marc. Na co se specializuje?
Le Marc těží ze zázemí profesionální kongresové kuchyně. Z klasického
pojetí bistra jsme se snažili převzít rychlost obsluhy a nabídku denně
obměňovaných jídel. Vaříme ale na úrovni luxusní restaurace. Kumulovaná
zkušenost našeho kuchařského týmu zahrnuje praxi v nejlepších
švýcarských a rakouských restauracích. Jeden z našich kuchařů se
podílel na vedení kuchyně Českého domu při olympiádě v Turíně. Naši
kuchaři vedli známé výborné restaurace U Petrské věže či U Jezulátka
v Praze, pracovali v týmu Gordona Ramsaye v restauraci MAZE. Na kuchyni jsem
opravdu pyšná. Zatím máme jen kladné ohlasy. Máme samozřejmě stálý
jídelní lístek s přibližně dvacítkou pokrmů, ale těžiště leží
v denních a business menu, která vaříme od pondělí do pátku. Našimi
partnery jsou i cestovní kanceláře, pro které zajišťujeme stravování
skupin.
Co vás na vaší práci nejvíc těší?
Po zkušenostech s velkými hotely a společnostmi (v Praze jsem pracovala
např. v Panoramě a Pyramidě) oceňuji nejvíc to, že mohu věci rozhodovat
sama a okamžitě. Co s klientem domluvím, platí. Ať už se to týká AV
techniky, stravování či čehokoli jiného. Především díky lidskému
přístupu a určitě i kvůli gastronomii se k nám např. přestěhovaly dva
z osmi klubů ROTARY, kterým vytváříme klubové zázemí. V roce
2008 jsme také organizovali distriktní mezinárodní konferenci ROTARY.
Z Pasáže U HÁJKŮ se tak stalo také Prague Rotary Centre. Pro někoho, kdo
pracuje v hotelnictví a cestovním ruchu a má to opravdu rád, je takováto
pochvala od spokojeného klienta cennější než cokoli jiného.