Kongresy HOREKA 112
23. 10. 2017
Letos
se opět konaly dva úspěšné kongresy HOREKA 112. První 25. dubna
v Aquapalace Hotelu Prague v Čestlicích, druhý 10. října v Clarion
Congress Hotelu Olomouc. Kongresy HOREKA 112 jsou MICE akcí, na níž
majitelé a manažeři restaurací, hotelů a penzionů sdílejí zkušenosti a
novinky svých oborů. Vždy s výborně koncipovaným programem v podání
šéfkuchařů, hoteliérů, manažerů hotelů a restaurací, ekonomů a
dalších ve svých oborech špičkových profesionálů. V Olomouci to opět
potvrdili všichni mluvčí včetně prvního, který kongres HOREKA 112
„rozjížděl“, šéfkuchaře olomouckého Entrée restaurantu Přemysla
Forejta, jehož předchází pověst jednoho z nejnadanějších mladých
českých kuchařů. V panelové diskusi nazvané „Jak přilákat turisty do
regionů“ po přednášce věnované problematice nového právního rámce
ochrany osobních údajů GDPR (General Data Protection Regulation), který
začne platit od května příštího roku, vystoupila spolu s Tomášem
Vicanem z Rodinného vinařství VICAN Mikulov, Jiřím Sojkou z restaurace
Zelená kočka, Miroslavem Šutou z Boutique Hotel Tanzbeg a Gregorem Marečkem
z restaurantu U Starýho Billa ředitelka České centrály cestovního
ruchu – CzechTourism Monika Palatková, kterou jsem požádal o pár
slov.
„Zastupuji tu nejen CzechTourism, ale i Ministerstvo pro místní
rozvoj ČR a paní náměstkyni Kláru Dostálovou, které nenadálé pracovní
povinnosti nedovolily v tomto panelu vystoupit. Cílem našeho vystoupení bylo
promluvit o marketingových nástrojích, o tom, jak propagovat destinaci.
Kolegové, ostatní mluvčí tohoto panelu, kteří jsou z konkrétních
provozů, používají jiné nástroje než CzechTourism, jenž disponuje sítí
vlastních zahraničních zastoupení. Shodli jsme se ale na určitých trendech
v komunikaci, ve využívání sociálních sítí, v komplexní prezentaci
destinace včetně produktů, jimiž disponuje.“