Kongresové centrum Praha hostilo
1. konferenci Asociace hotelů a restaurací České republiky
02. 01. 2007
„Cesty k prosperitě a kvalitě v českém pohostinství. "Společně budeme silnější!“ bylo mottem 1. konference Asociace hotelů a restaurací České republiky, jež se uskutečnila v Kongresovém centru Praha od 30. listopadu do 2. prosince, kdy vyvrcholila Gala Dinner zajišťovaným Zátiším Group a partnery s poetickým názvem „Dotek Vánoc v novogotické Praze“ v Sacre Coeur s vyhlášením posledních výročních cen Národní federace hotelů a restaurací České republiky. Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR ČR) vznikla splynutím dvou dominantních oborových profesních sdružení HO.RE.KA ČR – Sdružení podnikatelů v pohostinství a cestovním ruchu a NFHR ČR – Národní federace hotelů a restaurací České republiky na základě rozhodnutí valných hromad, konaných v hotelu Pyramida Praha OREA Hotels 25. října 2006. Program konference zahrnoval témata: „Ekologický hotelový provoz jako marketingový nástroj“ (přednášel Ing. Filip Kühnel, ředitel hotelu Adalbert, prvního v Česku, který získal ekoznačku Evropské unie); „Pivo, zajímavé téma pro úspěšnou restauraci“ (Budějovický Budvar); „Role profesních organizací v celoživotním vzdělávání“ (Dr. Ivana Srdínková, AHR ČR); „Minimum nápojáře“ (hoteliér Oldřich Bujnoch, Hotel Zlatá Štika, Pardubice); „Ekologie, hygiena a gastronomické provozy“ (Ing. Tomáš Čapek, UniConsulting); „Rezervační systémy a servery cestovního ruchu a jejich využití pro české hotely a penziony“ (Ing. Tomáš Startl); „Nové trendy konvenience aneb Budoucnost bez hranic“ (Ing. Zdeněk Hladík, VITANA); „Teorie versus praxe, projekt pravidelných školení pro odborné učitele“ (Bc. Václav Stárek – AHR ČR); „Změny trhu a marketing ubytovacích zařízení“ (Michal Chour, marketing manager Radisson SAS Alcron Hotel Prague); „Od reklamy k novým komunikačním prostředkům“ (Ing. Věra Seifertová, CSc., rektorka Vysoké školy cestovního ruchu, hotelnictví a lázeňství, Praha); „Gastronomická zařízení a zdravá výživa (prof. Ing. Rudolf Poledne, CSc., Institut klinické a experimentální medicíny); "Bio, ne-Bio, zdravá výživa v praxi“ (Martin Jiskra, šéfkuchař Corinthia Towers Hotel, Praha, Asociace kuchařů a cukrářů České republiky); „Zásady správné hygienické praxe ve stravovacích službách“ (Aleš Dočkal, restaurace Pivovarský dvůr); „Jak učinit svoji restauraci úspěšnou“ (Ernesto Gonzales, SIA Rosinter Restaurants); křest knihy Evy Filipové o deseti pražských šéfkuchařích a restauracích „Excellent menu“; „Efektivní komunikace s vnitřním a vnějším zákazníkem“ (PhDr. Michal Walter, psycholog Řízení letového provozu České republiky); „Novinky a hlavní oblasti činnosti pro příští období aneb Nahlédněte pod pokličku“ (Ing. Pavel Hlinka a Bc. Václav Stárek AHR ČR); „Vybraná témata z valné hromady HOTREC v Berlíně“ (Bernd Geyer, prezident HOTREC); „Zkušenosti a výzvy slovenských hoteliérů a gastronomů“ (Ing. Zuzana Šedivá, prezidentka Zväzu hotelov a reštaurácií Slovenskej republiky); „250 opatření Evropské unie s přímým dopadem do sektoru hotelnictví a gastronomie“, uvedení české verze publikace (Ing. Ladislav Pavlík, CSc., vedoucí manažer projektů OP RLZ České centrály cestovního ruchu – CzechTourism); „Krizový management a boj proti terorismu a kriminalitě“ (Ivan Lazar, security manager, Hotel Hilton Prague a přizvaní); „Bezpečnost hostů v hotelových a gastronomických zařízeních aneb Co jsme povinni ze zákona“ (PhDr. Michal Vevera, human resources & training manager Holiday Inn Prague Congress Centre); „Prevence bezpečnosti veřejných prostor hotelových a gastronomických provozů“ (JUDr. Václav Vodrážka, Special Service International, Bc. Václav Stárek AHR ČR).
Revoluční 13, 110 00 Praha 1
tel.: 236 042 320
fax: 236 042 319
sekretariat@ahrcr.cz