Kongresové centrum Praha hostilo
1. konferenci Asociace hotelů a restaurací České republiky
02. 01. 2007
„Cesty k prosperitě a kvalitě v českém pohostinství. "Společně budeme
silnější!“ bylo mottem 1. konference Asociace hotelů a restaurací
České republiky, jež se uskutečnila v Kongresovém centru Praha od
30. listopadu do 2. prosince, kdy vyvrcholila Gala Dinner zajišťovaným
Zátiším Group a partnery s poetickým názvem „Dotek Vánoc
v novogotické Praze“ v Sacre Coeur s vyhlášením posledních
výročních cen Národní federace hotelů a restaurací České republiky.
Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR ČR) vznikla splynutím
dvou dominantních oborových profesních sdružení HO.RE.KA ČR –
Sdružení podnikatelů v pohostinství a cestovním ruchu a NFHR ČR –
Národní federace hotelů a restaurací České republiky na základě
rozhodnutí valných hromad, konaných v hotelu Pyramida Praha OREA Hotels
25. října 2006. Program konference zahrnoval témata: „Ekologický
hotelový provoz jako marketingový nástroj“ (přednášel Ing. Filip
Kühnel, ředitel hotelu Adalbert, prvního v Česku, který získal ekoznačku
Evropské unie); „Pivo, zajímavé téma pro úspěšnou restauraci“
(Budějovický Budvar); „Role profesních organizací v celoživotním
vzdělávání“ (Dr. Ivana Srdínková, AHR ČR); „Minimum nápojáře“
(hoteliér Oldřich Bujnoch, Hotel Zlatá Štika, Pardubice); „Ekologie,
hygiena a gastronomické provozy“ (Ing. Tomáš Čapek, UniConsulting);
„Rezervační systémy a servery cestovního ruchu a jejich využití pro
české hotely a penziony“ (Ing. Tomáš Startl); „Nové trendy konvenience
aneb Budoucnost bez hranic“ (Ing. Zdeněk Hladík, VITANA); „Teorie versus
praxe, projekt pravidelných školení pro odborné učitele“ (Bc. Václav
Stárek – AHR ČR); „Změny trhu a marketing ubytovacích zařízení“
(Michal Chour, marketing manager Radisson SAS Alcron Hotel Prague); „Od
reklamy k novým komunikačním prostředkům“ (Ing. Věra Seifertová, CSc.,
rektorka Vysoké školy cestovního ruchu, hotelnictví a lázeňství, Praha);
„Gastronomická zařízení a zdravá výživa (prof. Ing. Rudolf Poledne,
CSc., Institut klinické a experimentální medicíny); "Bio, ne-Bio, zdravá
výživa v praxi“ (Martin Jiskra, šéfkuchař Corinthia Towers Hotel, Praha,
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky); „Zásady správné
hygienické praxe ve stravovacích službách“ (Aleš Dočkal, restaurace
Pivovarský dvůr); „Jak učinit svoji restauraci úspěšnou“ (Ernesto
Gonzales, SIA Rosinter Restaurants); křest knihy Evy Filipové o deseti
pražských šéfkuchařích a restauracích „Excellent menu“; „Efektivní
komunikace s vnitřním a vnějším zákazníkem“ (PhDr. Michal Walter,
psycholog Řízení letového provozu České republiky); „Novinky a hlavní
oblasti činnosti pro příští období aneb Nahlédněte pod pokličku“
(Ing. Pavel Hlinka a Bc. Václav Stárek AHR ČR); „Vybraná témata z valné
hromady HOTREC v Berlíně“ (Bernd Geyer, prezident HOTREC); „Zkušenosti a
výzvy slovenských hoteliérů a gastronomů“ (Ing. Zuzana Šedivá,
prezidentka Zväzu hotelov a reštaurácií Slovenskej republiky); „250
opatření Evropské unie s přímým dopadem do sektoru hotelnictví a
gastronomie“, uvedení české verze publikace (Ing. Ladislav Pavlík, CSc.,
vedoucí manažer projektů OP RLZ České centrály cestovního ruchu –
CzechTourism); „Krizový management a boj proti terorismu a kriminalitě“
(Ivan Lazar, security manager, Hotel Hilton Prague a přizvaní); „Bezpečnost
hostů v hotelových a gastronomických zařízeních aneb Co jsme povinni ze
zákona“ (PhDr. Michal Vevera, human resources & training manager Holiday
Inn Prague Congress Centre); „Prevence bezpečnosti veřejných prostor
hotelových a gastronomických provozů“ (JUDr. Václav Vodrážka, Special
Service International, Bc. Václav Stárek AHR ČR).
Revoluční 13, 110 00 Praha 1
tel.: 236 042 320
fax: 236 042 319
sekretariat@ahrcr.cz
