Konferenci jsme začali připravovat na podzim 2017
31. 12. 2018
Asociace hotelů a restaurací ČR měla 22. a 23. listopadu
2018 v Ostravě svoji 13. výroční konferenci, cílenou na inovace
a nejnovější trendy v provozech, marketingu a ve změnách
v očekávání hostů. Ing. Radima Beneše, generálního ředitele Clarion
Congress Hotelu Ostrava, který pro ni se svým týmem vytvořil vynikající
zázemí a zabezpečil catering i na GTG party a galavečeru, jsem
po předání výročních cen požádal o pár slov.
Výroční konference Asociace hotelů a restaurací ČR byla pro náš hotel
velkou výzvou dokázat si, že na takovouto náročnou akci stále máme.
V roce 2015 jsme úspěšně zvládli 10. výroční konferenci, a proto se
nám opět dostalo cti hostit kolegy a lidi z byznysu. Clarion Congress Hotel
Ostrava disponuje dvěma tisíci čtverečních metrů kongresových prostor
s maximální denní kapacitou jeden tisíc šest set dvacet míst. Naší
výhodou je špičková audiovizuální technika, dobrá dopravní dostupnost,
velká parkoviště a myslím si, že i kvalitní servis na úrovni čtyř
hvězd. Výroční konferenci jsme začali připravovat na podzim roku
2017 a chtěli ji udělat jako společné česko-slovenské setkání k 100.
výročí vzniku Československé republiky. Bohužel, z toho sešlo. Co se
týče GTG party a slavnostního předávání výročních cen, chtěli jsme,
aby účastníci konference poznali a zažili i další atraktivní místa
Ostravy spojená s prvorepublikovou dobou. GTG party proběhla v Pivovaru
Ostravar, kde jsme se setkali s velikou podporou a osobní záštitou
generálního ředitele společnosti Pivovary Staropramen Ing. Petra
Kovaříka. Pivovar má stodvacetiletou tradici a účastníci mohli zhlédnout
vaření piva původními technologiemi. Předávání výročních cen
s následnou recepcí se uskutečnilo v Národním divadle moravskoslezském,
v Divadle Antonína Dvořáka, které bylo založeno před 110 lety. Jsem
přesvědčen o skvělé volbě, kterou doplnil náš catering a slova chvály
účastníků konference. Poděkování patří vedení Moravskoslezského
kraje, které akci podpořilo, a také všem dodavatelům, kteří se na této
významné akci podíleli.
Při závěrečném defilé po předání výročních cen se vašim
kuchařům a číšníkům od účastníků konference dostalo dlouhého
potlesku.
Nejen zaměstnancům našeho hotelu, včetně týmu našeho šéfkuchaře Otty
Kokoszynského, který je jedním z nejlepších kuchařů v České republice
a kterého chceme nominovat na výroční cenu příští rok, ale i žákům
AHOL – Střední školy gastronomie, turismu a lázeňství Ostrava, kteří
nám byli velkými pomocníky a oporou při cateringu. Za to patří velké
poděkování vedení a zakladateli škol JUDr. Josefu Holíkovi.
Na tato slova ředitele hotelu Clarion Radima Beneše zareagovala
ředitelka AHOL – Střední školy gastronomie, turismu a lázeňství
Mgr. Miriam Lacinová:
Clarion Congress Hotel Ostrava je naším odloučeným pracovištěm. Máme tam
žáky druhého a třetího ročníku oboru kuchař–číšník na odborném
výcviku. Na praxi tam chodí i žáci oborů hotelnictví a gastronomie.
Jsme rádi, že jim hotel umožňuje zapojovat se do tak
prestižních akcí.
Šéfkuchaře Jiřího Krále, který předával výroční ceny
Restauratér roku, jsem rovněž požádal o pár slov.
Výroční ceny Asociace hotelů a restaurací ČR jsou vysoce prestižním
oceněním. O to cennějším, že jsou projevem uznání přínosu oceněných
osobností pro českou gastronomii a hotelnictví od kolegů z branže. Vím,
o čem hovořím. Sám jsem takovouto výroční cenu přebíral před třemi
roky. Dobrých restaurací je v České republice hodně a ocenit z nich
několik pár je opravdu těžké. Pak se ale doberete toho, že mezi nimi je
někdo o poznání lepší. Že má mnohem víc aktivit. Takže jsme si
udělali takovou tabulku: ten jenom vaří; ten má ještě něco; ten má těch
restaurací víc; v tom podniku dělá celá rodina – mladý to zdědil
po tátovi… S čistým svědomím tak mohu říci, že z nominovaných byli
vybráni ti nejlepší.
Petr Frýdl, ředitel hotelu Park Inn, na udělení výroční ceny
Zodpovědný hotel reagoval:
Tato cena se váže k fenoménu, který je součástí firemní kultury našeho
hotelu od jeho otevření. Ocenění obdobného charakteru jsme během deseti
let provozu obdrželi několik. Ať už za aktivity v rámci naší lokality,
nebo za přístup k zaměstnancům a životnímu prostředí.
Alex Januškovski, jednatel společnosti Nektar Natura, která je
garantovaným dodavatelem Asociace hotelů a restaurací ČR, měl poutavou
prezentaci, aniž by moc mluvil. Videospot, který účastníky konference
zaujal, je ke zhlédnutí na VIDEO blogu na e-Vsudybyl.cz.
Je pravda, že živý obraz vydá za tisíce slov. Účastníkům konference
jsem chtěl ukázat, jak to vypadá v hotelu, když s námi spolupracuje.
Nektar Natura se orientuje na pomoc hotelům v době, která trpí nedostatkem
personálu. Ukazujeme, že i s nízkým počtem číšnic a číšníků lze
díky našim vyspělým technologiím rychle obsloužit veliký počet hostů.
Zajistit jim špičkový nápojový servis.