Koktejl party Ligy pro cestovní ruch
03. 07. 2005
Design hotel Falkensteiner Maria Prag
Euler Hermes Čescob, úvěrová pojišťovna, a.s., Liga pro cestovní ruch,
Sekce cestovního ruchu Hospodářské komory hl.m. Prahy a Falkensteiner Maria
Prag hotel zvaly na Koktejl party Ligy pro cestovní ruch v předvečer Dne
daňové svobody 13. června do Falkensteiner Maria Prag hotelu v Praze.
Design hotel Falkensteiner Maria Prag není „jen“ hotelem, ale také
galerií art deco v samém centru Prahy. Ať navštívíte restauraci, lobby
bar, business lounge, salonky, wellness centrum, nebo využijete ubytovacích
služeb, všude se setkáte s kombinací současných designových linií,
nápaditě a citlivě zasazených do domu z poloviny 19. století,
s kombinací, která navozuje jedinečný pocit elegance, pohostinnosti a
komfortu. Hotel je díky své poloze a komplexní nabídce služeb, zahrnující
bezpečné neveřejné podzemní garáže, mimořádně vhodný pro pořádání
exkluzivních školení a seminářů, pro pobyty při pracovních cestách nebo
pro ubytování návštěv firem a podniků sídlících v centru Prahy.
Právě pro tento typ zákazníků jeho management připravil velmi praktický
systém bonusů a výhod, které hosté získají při dlouhodobém
využívání služeb hotelu. Narozdíl od jiných podobných programů je tento
individuálně upraven podle potřeb a preferencí konkrétních hostů.
Pivovar Poutník Pelhřimov
Vedoucí obchodu Pivovaru Poutník Pelhřimov pan Jiří Vacek k jejich pivu
uvedl:
„Vaříme pivo plzeňského typu, nepasterizované, bez chemických přísad.
Pokud pivovar používá mikrobiologický filtr a dodržuje hygienu, není
třeba aplikovat drastickou pasterizaci. Kvalitní vodu ze svatého
Křemešnického kopce rozmícháme s příslušným množstvím českého
rozšrotovaného sladu. Toto dílo se za určitých teplot a stálého
míchání vaří, přičemž se škroby převádějí na cukry. Tomuto procesu
se říká rmutování. Po uvaření rmutu se z rozšrotovaného uvařeného
sladu vyluhuje roztok, který nazýváme sladinka, do které přidáme žatecký
chmel a opět vaříme. Po dovaření nám zbyde rozšrotovaný slad, tj. odpad,
kterému se říká mláto a dovařená mladina. Mladinu zchladíme a odvedeme
na spilku do otevřených kvasných kádí ve spilce, kde přidáme pivovarské
kvasnice. Na spilce mladina prokváší spodním kvašením zhruba jeden týden.
Po prokvašení je samospádem (bez použití čerpadel) přepuštěna do
ležáckých tanků v hloubce 13 m, kde zraje 6 až 8 týdnů.
Z ležáckého tanku je přečerpávána přes jemný křemenový filtr,
kterým jsou odděleny zbývající kvasinky do přetlačného tanku. Někdy se
tento proces může vynechat a můžeme stočit pivo, kterému říkáme
nefiltrované. Z přetlačného tanku je dopravováno přes mikrobiologický
filtr, zachytávající i nejmenší zbytky kvasinek, do lahví
a sudů.“
www.falkensteiner.com
www.znovin.cz
www.pivovarpoutnik.cz
www.rjelinek.cz
www.hkp.cz