Jak zní hotel?
23. 01. 2006
„Hotel je organismus žijící vlastním životem. Po celých
24 hodin, 7 dní v týdnu zní rytmem, škálou zvuků a tónů. Žádné
tiché seskupení materiálů, nástrojů a surovin, jak by se mohlo zdát.
Hotový symfonický orchestr. Hostům večera jsme chtěli dát možnost
vyzkoušet si, jaké to je být součástí takovéhoto hudebního tělesa,“
řekl Karel Doubek, ředitel hotelu Adria, v němž se 5. ledna již
podeváté konalo tradiční „Tříkrálové setkání“, tentokrát
s podtitulem „Jak zní hotel?“, a dodal: „Po celý rok se snažíme
o to, aby si od nás hosté odváželi nezapomenutelný pozitivní zážitek.
Z prvotřídní služby, domácího prostředí, přátelského přijetí
i z drobných detailů hotelového prostředí. Tuto koncepci rozvíjíme
i v roce 2006. Věříme, že i to je důvod, proč se k nám hosté rádi
vracejí. Stejně tak i na společenských akcích chceme obchodním partnerům
přinášet neotřelé zážitky. Byť někdy s příchutí nadsázky.
Poděkovat jim za dobrou spolupráci a přesvědčit je o směřování
hotelu.“
A tak hosté – významní obchodní partneři – od tří králů dostali
hrnce, hrnečky, ramínka, klíče, džbery, vařečky, kartáče, struhadla,
lopatky, šroubováky, mince a jiné předměty ze všech úseků hotelového
provozu a pod vedením dirigenta Karla Doubka, kterému namísto taktovky
posloužilo ředitelské křeslo, se pustili do hudební produkce. Součástí
večera bylo vystoupení skupiny „Housekeeping Band“, jejíž členky –
pokojské hotelu Adria – předvedly rytmicko taneční kreaci s nástroji
své každodenní práce. Šéfkuchař hotelu Michal Novák připravil
prvotřídní pohoštění. Podávaly se dorty ve tvaru hudebních nástrojů a
sekt za hlasitého šumění a cinkání skleniček z reproduktorů. Zvolené
téma nebylo náhodné. Čím jiným zahájit rok Mozarta, když ne oslavou
zvuků a tónů.
Marta Podlesná