Jahody v Jaltě
07. 10. 2002
Zpráva z tisku: „Devátá JAHODOVÁ PÁRTY – "golfová“ –
pod heslem „Hole in one“ se uskutečnila 13. června 2002 v Kongresovém
centru hotelu Jalta Praha a tradičně přilákala početný zástup milých
hostí. Někteří se dokonce nechali inspirovat pozvánkou a přišli ve
stylovém golfovém oblečení, za což byli náležitě oceněni."
Jahodová párty je příjemné skoro letní
a méně formální setkání, které každoročně připravuje tým managementu
hotelu Jalta pro partnery a přátele hotelu – ředitele významných
českých i zahraničních firem, cestovních kanceláří, P.R. agentur,
hotelové hosty, dodavatele prestižních produktů, osobnosti z oblasti
kultury a umění. V červnu, kdy dozrávají jahody, tak společně slaví
začátek léta. Mohu potvrdit, že v té době čerstvě natrhané jahody
s kvalitním sektem nebo šampaňským, ale i se šlehačkou, opravdu
báječně chutnají. V hotelu Jalta již podeváté dokázali vykouzlit
příjemné prostředí skoroletní atmosféry. Párty měly pokaždé jiné
téma, kterému odpovídala výzdoba včetně stylizace, kostýmů
obsluhujícího personálu a vynalézavých hostů. A samozřejmě program.
Jeho součástí bývá módní přehlídka a po setmění za doprovodu
romantického piana tanec na terase.
Jak plyne z názvu, pohoštění
sestává především z jahod a různých dobrot z nich připravených, od
orosené skleničky šumivého vína s čerstvou jahodou až po jahodovou
polévku nebo jahodové daiquiri či jiné exotické cocktaily. Otcem této
myšlenky byl dřívější ředitel hotelu Petr Veselý. Inspirací, kromě
jiného, hoteliérská filozofie pana Jamese Lavensona, někdejšího prezidenta
hotelu Plaza v New Yorku. Od roku 1994, kdy se v hotelu Jalta konala první
Jahodová párty, byly Jahody na karibské pláži, na Vančurově plovárně
z Rozmarného léta, na parníku, na zahradě se skutečným záhonem jahod a
jezírkem s lekníny, jindy se sklízely pod Stolovou horou v Jižní Africe
v záplavě překrásných exotických květin a modelů pro horké léto.