Hotel SENIMO*** Olomouc
01. 12. 2011
Petr Šolc a Libor Mysliveček
Olomoucký moderně zrekonstruovaný hotel SENIMO se nachází v sousedství obchodního domu SENIMO cca 500 metrů od hlavního nádraží, čtvrt hodiny chůze od historického centra Olomouce. Skýtá příjemnou atmosféru, pohodlné ubytování, kvalitní kuchyni a bezproblémové parkování. Jedno a dvoulůžkové pokoje jsou moderně zařízeny. Pokoje a chodby jsou uzamykány bezpečnostními zámky na čipové karty. Součástí ubytování je nabídka snídaní (teplý a studený bufet). V případě dřívějšího odjezdu snídaňový balíček. Hotelová garáž a parkoviště jsou monitorovány bezpečnostními kamerami. Kapacita hotelu je 28 pokojů (55 lůžek a 2 přistýlky). Pokoje v 1.NP jsou laděny do zelené barvy a pokoje ve 2.NP do oranžova. Nadstandardní pokoje jsou v barvě fialovo-červené. V přízemí je prostorná nekuřácká restaurace s kapacitou až 70 míst. Za příznivého počasí se obsluhuje i na venkovní zahrádce. Kapacita kuchyně umožňuje vařit jídla i pro firmy za smluvní ceny. Hotelové prostory a zázemí jsou využívané pro firemní akce, svatby a rodinné oslavy.
S vedoucím hotelu SENIMO Olomouc panem Petrem Šolcem se
potkáváme 3. listopadu 2011 na výroční konferenci Asociace hotelů a
restaurací ČR, jejíž je členem.
Pane Šolci, o přitažlivosti hanácké metropole, místa památky
UNESCO, jednoho z nejvýznamnějších center zemí Koruny české a sídla
moravského metropolity, toho bylo ve Všudybylu zveřejněno až až. Ostatně
ilustruje to i fotoreportáž ze sv. Mořice a Olomouckého arcibiskupství
vedle našeho interview. Olomouc je i sídlem Agrární komory ČR a mnoha
úspěšných firem. Proto mi dovolte otázku: Jaká klientela ve vašem hotelu
převažuje?
Firemní. Z pětašedesáti procent máme hosty ze zahraničí. Z Evropy, Asie
a Ameriky. V letní sezoně jsme hojně využívaní i turisty. Zmínil jste,
že Olomouc je sídlem Agrární komory. V té souvislosti bych rád podotkl,
že hlavním akcionářem hotelu SENIMO a také sousedního obchodního domu
SENIMO je Zemědělské družstvo Senice na Hané. Hotel i obchodní dům mají
úžasnou atmosféru, neboť se jedná o nákladně zrekonstruované sto let
staré zmodernizované objekty.
Co
váš hotelový dorost?
Spolupracujeme s učňovským střediskem PRAKTIK, které k nám na praxi
posílá budoucí kuchaře a číšníky. Ostatně v prosazování se hotelu
čím dál důležitější roli hraje hotelová kuchyně a restaurace. Z řad
zahraničních hostů stoupají nároky hlavně na snídaně. Jak na
rozšiřování časového intervalu jejich podávání, tak na sortiment.
Propagujeme českou, hlavně regionální hanáckou kuchyni. Náš provozní pan
Mysliveček dbá na kvalitu pokrmů a původnost receptur, což se hotelu vrací
ve stále větší oblíbenosti. Preferujeme regionální potraviny. Jak ty,
které produkuje náš hlavní akcionář Zemědělské družstvo Senice na
Hané, tak od dalších tuzemských dodavatelů, jako jsou Kofola či Pivovar
Litovel aj.