Menu

Hora k hoře, Liga v Mount Steaku

02. 11. 2012

Už řadu let koncem léta jezdím poznávat německá, švýcarská, francouzská, rakouská a zejména italská horská turistická střediska. Alpy i další skalní, a to i příměstské oblasti, jsou totiž protkané řadou zajištěných cest, tzv. klettersteigů či ferrat, které celou letní sezonu hojně navštěvují turisté. O podobných turistických atraktivitách si v Česku bohužel můžeme nechat jenom zdát. Ne snad kvůli tomu, že bychom u nás neměli vhodné skalní terény nebo že by ve všech skalních oblastech byla nutná až tak striktní ochrana přírodního prostředí, ale protože když je možné něco nepovolit, nepovolí se to. Co by tam měli co lézt a utrácet peníze cizí lidé…
Letošní cesta do velehor mne inspirovala i k výběru místa pro tradiční zářijové setkání podporovatelů Ligy pro cestovní ruch. Dohodli jsme se tedy s majitelem restaurace, v jejímž názvu figuruje slovo „hora“, panem Martinem Novákem, a na Jaromíra, 24. září 2012, jsme uspořádali Ligu v jeho v restauraci Mount Steak, v Praze na Smíchově na levém břehu Vltavy, naproti Golf Centru ERPET, na rohu Strakonické a Kotevní ulice.
Mount Steak má údajně největší výběr exotických mas v Evropě. Pokud pochybujete, máte možnost si to ověřit, doporučuji však rezervovat si místo. O Mount Steaku se mluví jako o restaurantu pražských celebrit, což podnik demonstruje rozsáhlou fotogalerií s jejich glosami a autogramy. Jídelní lístek pak vystihují slova jednoho z hostů: „Tak takhle si vegetarián představuje peklo!“
Martin Novák to komentuje: „Restaurant je určen těm, kdo milují maso ve všech druzích a úpravách. Labužníci si zde mohou vychutnat speciality nejen z klasického vepřového, hovězího, kuřecího či krůtího masa, ale i z méně či více exotických druhů zvěřiny, jako je bizon, zebra, kudu velký, antilopa, mustang, divočák, pštros, bažant, klokan, krokodýl, medvěd, bůvolec běločelý, pakůň žíhaný, přímorožec jihoafrický, sob polární, jelen, velbloud, zubr evropský, kamzík, muflon, antilopa skákavá nebo chřestýš. Z ryb se můžete těšit na pochoutky z halibuta, žraloka, mořského jazyka, pstruha, modrohlava, mečouna, chobotnice, ochutnat můžete i žabí stehýnka. Další lákavé pochoutky pro naše hosty sháníme po celém světě. Troufáme si tvrdit, že takovou nabídku pokrmů ze zvěřiny nenabízí žádná jiná restaurace v Evropě. Valná většina receptur je dílem naší šéfkuchařky a zároveň spolumajitelky restaurantu. To znamená, že tyto speciality můžete ochutnat pouze v našem restaurantu a nikde jinde. I proto jsme jako jediní v České republice držiteli certifikátu Světové asociace steakových restaurací. Interiér restaurantu je uspořádán do opticky oddělených boxů, které zaručují příjemné soukromí pro každý stůl. Pokud si chcete pouze posedět u kávy se zákuskem nebo si dát sklenku kvalitního vína, lze tak učinit v části restaurace, které říkáme cukrárna.“

Mount Steak Restaurant
Kotevní 1, Praha 5 – Smíchov
rezervace tel.: 734 596 186, 257 313 690
e-mail: restaurant@mount-steak.cz


 

Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001