Hora k hoře, Liga v Mount Steaku
02. 11. 2012
Už řadu let koncem léta jezdím poznávat německá,
švýcarská, francouzská, rakouská a zejména italská horská turistická
střediska. Alpy i další skalní, a to i příměstské oblasti, jsou totiž
protkané řadou zajištěných cest, tzv. klettersteigů či ferrat, které
celou letní sezonu hojně navštěvují turisté. O podobných turistických
atraktivitách si v Česku bohužel můžeme nechat jenom zdát. Ne snad kvůli
tomu, že bychom u nás neměli vhodné skalní terény nebo že by ve všech
skalních oblastech byla nutná až tak striktní ochrana přírodního
prostředí, ale protože když je možné něco nepovolit, nepovolí se to. Co
by tam měli co lézt a utrácet peníze cizí lidé…
Letošní cesta do velehor mne inspirovala i k výběru místa
pro tradiční zářijové setkání podporovatelů Ligy pro cestovní ruch.
Dohodli jsme se tedy s majitelem restaurace, v jejímž názvu figuruje slovo
„hora“, panem Martinem Novákem, a na Jaromíra, 24. září 2012, jsme
uspořádali Ligu v jeho v restauraci Mount Steak, v Praze na Smíchově na
levém břehu Vltavy, naproti Golf Centru ERPET, na rohu Strakonické a Kotevní
ulice.
Mount
Steak má údajně největší výběr exotických mas v Evropě. Pokud
pochybujete, máte možnost si to ověřit, doporučuji však rezervovat si
místo. O Mount Steaku se mluví jako o restaurantu pražských celebrit, což
podnik demonstruje rozsáhlou fotogalerií s jejich glosami a autogramy.
Jídelní lístek pak vystihují slova jednoho z hostů: „Tak takhle si
vegetarián představuje peklo!“
Martin
Novák to komentuje: „Restaurant je určen těm, kdo milují maso ve všech
druzích a úpravách. Labužníci si zde mohou vychutnat speciality nejen
z klasického vepřového, hovězího, kuřecího či krůtího masa, ale
i z méně či více exotických druhů zvěřiny, jako je bizon, zebra, kudu
velký, antilopa, mustang, divočák, pštros, bažant, klokan, krokodýl,
medvěd, bůvolec běločelý, pakůň žíhaný, přímorožec jihoafrický,
sob polární, jelen, velbloud, zubr evropský, kamzík, muflon, antilopa
skákavá nebo chřestýš. Z ryb se můžete těšit na pochoutky z halibuta,
žraloka, mořského jazyka, pstruha, modrohlava, mečouna, chobotnice, ochutnat
můžete i žabí stehýnka. Další lákavé pochoutky pro naše hosty
sháníme po celém světě. Troufáme si tvrdit, že takovou nabídku pokrmů
ze zvěřiny nenabízí žádná jiná restaurace v Evropě. Valná většina
receptur je dílem naší šéfkuchařky a zároveň spolumajitelky restaurantu.
To znamená, že tyto speciality můžete ochutnat pouze v našem restaurantu a
nikde jinde. I proto jsme jako jediní v České republice držiteli
certifikátu Světové asociace steakových restaurací. Interiér restaurantu
je uspořádán do opticky oddělených boxů, které zaručují příjemné
soukromí pro každý stůl. Pokud si chcete pouze posedět u kávy se
zákuskem nebo si dát sklenku kvalitního vína, lze tak učinit v části
restaurace, které říkáme cukrárna.“
Mount Steak Restaurant
Kotevní 1, Praha 5 – Smíchov
rezervace tel.: 734 596 186, 257 313 690
e-mail: restaurant@mount-steak.cz