Gastronomický den v Brně
06. 07. 2008
11.6.2008 se v příjemném prostředí v Brně uskutečnila letní
konference Asociace hotelů a restaurací ČR s názvem „Host na prvním
místě (hledáme cesty ke zlepšení spokojenosti a ochrany zákazníka)“.
Účastníky vítal top management hostitelského Best Western Premier Hotelu
International v čele s předsedou představenstva Pavlem Brdičkou a
generálním ředitelem Pavlem Bartoňkem. V programu moderovaném prezidentem
AHR ČR Pavlem Hlinkou vystoupili Ivan Konečný, šéf oddělení prodeje pro
Českou republiku akciové společnosti VEBA, textilní závody Broumov,
ústřední ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce Jakub
Šebesta, ředitel odboru řízení ochrany veřejného zdraví Ministerstva
zdravotnictví ČR Jaromír Hrubý. S příspěvkem „Podpora české
gastronomie – součást propagace České republiky jako turistické
destinace“ ředitel CzechTourism Rostislav Vondruška. S pozoruhodnou
přednáškou „Mýty a pověry o českém pivu“ obchodní ředitel pro
nezávislý trh Pivovarů Staropramen, a.s. Petr Kovařík. S „Představením
projektu tradiční české gastronomie“ generální sekretář AHR ČR
Václav Stárek. S přednáškou „Návrat ke kořenům tradiční české
gastronomie“ prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR Miroslav Kubec aj.
Velice pozoruhodná už ale byla cesta řady budoucích účastníků
gastronomického dne z Prahy do Brna 10. června degustačním vlakem EC
175 JAN JESENIUS, jíž svou velikostí dominoval samochladicí sud
STAROPRAMENu.
