Dny thajské kuchyně
08. 07. 2015
Ve
dnech 19.–28. května provoněly střešní restauraci Zlatá Praha thajské
speciality. O přípravu autentických delikates se postaraly hostující
šéfkuchařky Darunee Loaarun a Warawan Suankajang z prestižní restaurace
bangkockého InterContinentalu, které do Prahy zavítaly výhradně k této
příležitosti. Thajské dny organizoval pražský hotel v Pařížské ve
spolupráci s thajským velvyslanectvím pod záštitou Jeho Excelence Naronga
Sasitornhase.
Na
jídelním lístku sestaveném thajskými šéfkuchařkami nechyběly ryby
připravované na různé způsoby, krevety, kuřata ani rozmanité omáčky
všemožných chutí. Součástí menu byla pikantní polévka s kokosovým
mlékem, spousta zeleniny a ovoce. K vytvoření typické atmosféry státu
jihovýchodní Asie přispěly buddhistické sochy u vchodu do restaurace,
thajská hudba a fotografie nejzajímavějších kulturních památek Thajska.
V neděli 24. května pak pravidelný brunch nahradil ojedinělý thajský
brunch.
Dny
exotické národní kuchyně se v hotelu InterContinental nekonají poprvé.
Loni hotel nabídl velmi úspěšné dny korejské kuchyně a podobné
kulinářské akce plánuje i do budoucna.
Restaurace Zlatá Praha se nachází v devátém patře hotelu InterContinental
Prague. V roce 2012 se stala restaurací roku v soutěži Czech Gastronomy
Awards. Kromě výhledu na střechy historického centra nabízí příjemnou
atmosféru a servis na nejvyšší úrovni. K restauraci patří letní terasa.
Šéfkuchařem je zde od ledna 2015 Pavel Buchwaldek. Na postu Executive Chef
stojí Miroslav Kubec, prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR a
kontinentální ředitel Světové asociace kuchařských spolků (WACS) pro
centrální Evropu. Hotel loni oslavil čtyřicáté výročí od svého
otevření.
Simona Seidlová