Dallmayr v novém, v Jesenici u Prahy
06. 03. 2010
S jednatelem společnosti Alois Dallmayr Automaten – Service
s.r.o. panem René Sionem se potkáváme 25. ledna 2010 v novém objektu
jejich společnosti v Jesenici u Prahy.
Pane řediteli, jak byl pro vás a kávu a čaje Dallmayr úspěšný
loňský rok?
Ačkoliv jsme u některých zákazníků měli nižší odběry, popř.
o některé přišli, zaznamenali jsme 15% růst. Věřím, že díky
světovému i domácímu hospodářskému oživení se nám podaří vrátit na
pozice i u klientů, kteří v uplynulém období museli omezit provoz.
Loni jsme se kromě růstu na českém trhu v oboru kávy, čaje, jejich
distribuce a zpracování věnovali projektu a výstavbě naší nové
provozovny. Zároveň i centrálního skladu pro Českou a Slovenskou
republiku, popř. pro Polsko. Po zhruba roce se nám před Vánoci
2009 podařilo stavbu dokončit a přestěhovat se prakticky čtyřiadvacet
hodin před Štědrým dnem (takže to byl takový vánoční dárek). První
dny roku 2010 jsme se věnovali zabydlování, zkrášlování a novému
nastavení logistiky. Pro klienty jsme však naplno fungovali hned od prvního
dne, co jsme tady. Nová budova umožňuje, aby naše práce probíhala bez
provozních a technických zádrhelů. Ve skladech jsme uplatnili nové
progresivní skladovací technologie a na základě dosavadních reakcí
klientů si dovolím konstatovat, že jsou (i díky tomuto vyššímu komfortu)
spokojeni.
Není umístění vašeho objektu v Jesenici co do dostupnosti
handicapem?
Určitě ne. Naopak. Je to velmi dobrá pozice na okraji Prahy. Kousek od
našeho objektu vede nový obchvat spojující D1 s D5. Zatím (než bude
otevřen) nám to na letiště trvá tři čtvrtě hodiny. Až bude zprovozněn,
pojedeme tam 10 minut. I z hlediska logistiky závozů, včetně dostupnosti
centra Prahy, je tahle pozice geniální. A samozřejmě je odtud snadný
výjezd do všech směrů republiky.
Díky prostorám, kterými nyní disponujeme, si také můžeme dovolit
rozšířit sortiment. V čajích i v kávě. Rovněž ve strojovém
vybavení, v technologiích na přípravu kávy pro bistra, čerpací stanice,
ale i pro velkou gastronomii v hotelech a restauracích. Co je také
důležité, rozhovor děláme v krásné zasedací místnosti, která
zároveň slouží jako zasedací a školicí místnost. Je tu velký
prezentační pult s povrchem ze zimbabwské žuly. Budou se tu konat školení
pro odborná učiliště, střední, popř. vysoké školy. Chceme tu dělat
školení a semináře týkající se našeho oboru pro studenty gastronomie a
potravinářských technologií. Ale i pro zákazníky a jejich zaměstnance.
Nejen po stránce teoretické, aby se dozvěděli o nejnovějších trendech ze
světa kávy a čaje, ale i praktické, jak správně kávu připravovat. Káva
je komoditou, která v gastronomii přináší velké zisky a velmi často
i výraznou loajalitu zákazníků k podniku, kteří se k němu vracejí
právě kvůli vynikající kávě. Jako přednášející budeme zvát
i externisty. Odborníky z gastronomie. Budeme zde dělat i oborové a
rekvalifikační kurzy.