Menu

Czech Food Cup 2010

06. 03. 2010

V sobotu 6. února 2010 v rámci veletrhu TOP GASTRO odstartovala prvním kolem největší kulinářská soutěž v Česku Czech Food Cup 2010. Veřejnost přilákala možnost degustace královny české kuchyně „svíčkové“ a regionálních specialit. Soutěž je součástí projektu Czech Specials aneb Ochutnejte Českou republiku, na kterém CzechTourism spolupracuje s Asociací hotelů a restaurací ČR a Asociací kuchařů a cukrářů ČR. Cílem projektu je zkvalitnit nabídku restaurací o typické české regionální speciality s akcentem na vysoký standard. V úvodu prvního kola předvedl šéfkuchař hotelové restaurace Park Holiday Martin Havel jak správně připravit svíčkovou. V turistickém regionu Praha zvítězila restaurace Fama – Bar – Restaurant, která kromě povinné svíčkové oslnila dezertem – Pečenými jablky od tetičky. V regionu Okolí Prahy Zámecká restaurace, zámek Liblice, která po svíčkové nabídla dezert – Lívanečky s teplým ovocem a nočkem ze zakysané smetany. Cenu laické veřejnosti získal Restaurant Café svatého Václava, který se kromě skvělé svíčkové pochlubil i Pražskou telecí kýtou s bylinkovou rýží. Oba vítězové postupují do národního finále, které se uskuteční 1. května v Karlových Varech.


Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

festival krumlov 34
czech semicon
food art festival