Czech Food Cup 2010
06. 03. 2010
V sobotu 6. února 2010 v rámci veletrhu TOP GASTRO odstartovala prvním kolem největší kulinářská soutěž v Česku Czech Food Cup 2010. Veřejnost přilákala možnost degustace královny české kuchyně „svíčkové“ a regionálních specialit. Soutěž je součástí projektu Czech Specials aneb Ochutnejte Českou republiku, na kterém CzechTourism spolupracuje s Asociací hotelů a restaurací ČR a Asociací kuchařů a cukrářů ČR. Cílem projektu je zkvalitnit nabídku restaurací o typické české regionální speciality s akcentem na vysoký standard. V úvodu prvního kola předvedl šéfkuchař hotelové restaurace Park Holiday Martin Havel jak správně připravit svíčkovou. V turistickém regionu Praha zvítězila restaurace Fama – Bar – Restaurant, která kromě povinné svíčkové oslnila dezertem – Pečenými jablky od tetičky. V regionu Okolí Prahy Zámecká restaurace, zámek Liblice, která po svíčkové nabídla dezert – Lívanečky s teplým ovocem a nočkem ze zakysané smetany. Cenu laické veřejnosti získal Restaurant Café svatého Václava, který se kromě skvělé svíčkové pochlubil i Pražskou telecí kýtou s bylinkovou rýží. Oba vítězové postupují do národního finále, které se uskuteční 1. května v Karlových Varech.