Menu

Cukrář roku 2000

21. 12. 2000

Asociace kuchařů a cukrářů České republiky vyhlásila 2.listopadu 2000 na slavnostní večeru v hotelu u Corinthia Towers v Praze výsledky soutěže „Cukrář roku“.

Kategorie junior

  1. Martin Koblížek – SPV Inter. Continetal Praha
  2. Kateřina Hladíková – SOU U Krbu Praha
  3. Klára Kalíková – SOU U Krbu Praha

Kategorie senior

  1. Youri Baltaliyski – Hilton Prague
  2. Lukáš Skála – Inter.Continetal Praha
  3. Kateřina Mošnová – restaurace Jarmark Praha

Co nám k tomu řekli :
Vítěz  seniorské kategorie:
Jsem velmi rád, že jsem se mohl soutěže zúčastnit. Umístění, mne překvapilo. S oborem jsem začínal doma v Bulharsku a nějakou dobu jsem pak pracoval v Moskvě. Nejvíce zkušeností jsem ale získal tady, v Čechách, v hotelu Hilton Prague. První místo a hlavní cena je tedy i odrazem výborných podmínek, které mi zde vytvořili.

Vítěz juniorské kategorie:
Je to úplně super. Nevím co na to říci. Trénink a zase trénink. Hodně moc mě podpořila paní mistrová.

Oficiálního vyhlášení poctil svou přítomností i sám pan Vladař, který čtenářům Všudybylu vzkazuje:
Cukrářské branži musíme fandit. A nejen to, i naše firma přispěla svojí troškou. Oceněným jsme věnovali poukázky na služby v Restauraci U Vladaře a já osobně pak svoji francouzskou kuchařku. Možná víte, že obor cukrář neměl v minulých letech dostatečný počet uchazečů. Proto nemohu než konstatovat, že Jarka Stejskalová, která za organizací této soutěže stojí, to dělá fantasticky dobře, plošně a celorepublikově.

Prezident Asociace kuchařů a cukrářů pan Julius Dubovský:
Je to již třetí ročník. Soutěž Cukrář roku děláme sudé roky, soutěž a Kuchař roku
liché. Letošní ročník hodnotím velmi vysoko. Je zřejmá kontinuita. Mohu-li srovnávat soutěžní práce účastníků před čtyřmi či dvěma lety, kvalita se dostává úplně někam jinam. Má stoupající trend, posloupnost modernosti, křehkosti… Velice se mi to letos líbilo.
Pokud jsem mohl být v průběhu soutěže přítomen, překvapil a potěšil mně zájem dětí. Kolem pódia jich byl neustále hrozen. Pozorně soutěžící sledovali při práci. To svědčí mimo jiné i o tom, že obor cukrář se opět dostává do popředí zájmu.
-JK-

Asociace kuchařů a cukrářů ČR
Počernická 168, 100 99 Praha 10, tel./fax: 02/6720 7356


Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001