Cukrář roku 2000
21. 12. 2000
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky vyhlásila 2.listopadu 2000 na slavnostní večeru v hotelu u Corinthia Towers v Praze výsledky soutěže „Cukrář roku“.
Kategorie junior
- Martin Koblížek – SPV Inter. Continetal Praha
- Kateřina Hladíková – SOU U Krbu Praha
- Klára Kalíková – SOU U Krbu Praha
Kategorie senior
- Youri Baltaliyski – Hilton Prague
- Lukáš Skála – Inter.Continetal Praha
- Kateřina Mošnová – restaurace Jarmark Praha
Co nám k tomu řekli :
Vítěz seniorské kategorie:
Jsem velmi rád, že jsem se mohl soutěže zúčastnit. Umístění, mne
překvapilo. S oborem jsem začínal doma v Bulharsku a nějakou dobu jsem pak
pracoval v Moskvě. Nejvíce zkušeností jsem ale získal tady, v Čechách,
v hotelu Hilton Prague. První místo a hlavní cena je tedy i odrazem
výborných podmínek, které mi zde vytvořili.
Vítěz juniorské kategorie:
Je to úplně super. Nevím co na to říci. Trénink a zase trénink. Hodně
moc mě podpořila paní mistrová.
Oficiálního vyhlášení poctil svou přítomností i sám pan
Vladař, který čtenářům Všudybylu vzkazuje:
Cukrářské branži musíme fandit. A nejen to, i naše firma přispěla
svojí troškou. Oceněným jsme věnovali poukázky na služby v Restauraci
U Vladaře a já osobně pak svoji francouzskou kuchařku. Možná víte, že
obor cukrář neměl v minulých letech dostatečný počet uchazečů. Proto
nemohu než konstatovat, že Jarka Stejskalová, která za organizací této
soutěže stojí, to dělá fantasticky dobře, plošně a celorepublikově.
Prezident Asociace kuchařů a cukrářů pan Julius
Dubovský:
Je to již třetí ročník. Soutěž Cukrář roku děláme sudé roky,
soutěž a Kuchař roku
liché. Letošní ročník hodnotím velmi vysoko. Je zřejmá kontinuita.
Mohu-li srovnávat soutěžní práce účastníků před čtyřmi či dvěma
lety, kvalita se dostává úplně někam jinam. Má stoupající trend,
posloupnost modernosti, křehkosti… Velice se mi to letos líbilo.
Pokud jsem mohl být v průběhu soutěže přítomen, překvapil a potěšil
mně zájem dětí. Kolem pódia jich byl neustále hrozen. Pozorně
soutěžící sledovali při práci. To svědčí mimo jiné i o tom, že obor
cukrář se opět dostává do popředí zájmu.
-JK-
Asociace kuchařů a cukrářů ČR
Počernická 168, 100 99 Praha 10, tel./fax: 02/6720 7356