Menu

Český kapr v kuchyni Rožmberků

31. 10. 2011

Petr Vok, poslední ze slavného rodu Rožmberků, zemřel 6. listopadu 1611 v Třeboni. Letošní rok připomínající čtyři sta let od této události byl naplněn řadou akcí připomínajících tento významný jihočeský rod a jeho kulturní dědictví. Proto také organizátoři prestižní celostátní kulinářské soutěže profesionálů připravili téměř přesně na den úmrtí Petra Voka 6. ročník Českého kapra, tentokrát na téma – kapr v kuchyni rožmberské doby. Finále soutěže proběhne v sobotu 12. listopadu 2011 jako součást gastronomického veletrhu Gastrofest na výstavišti v Českých Budějovicích. Návštěvníci zhlédnou soutěžní vystoupení dvanácti kuchařských mistrů ze všech koutů země. V předcházejících pěti ročnících, které vždy proběhly v hotelu Zvíkov ve Zvíkovském Podhradí, měla soutěž velmi vysokou úroveň. Organizátoři soutěže – šumavská pobočka Asociace kuchařů a cukrářů ČR ve spolupráci s Petrem Šímou z Gastrofestu v Českých Budějovicích věří, že i tentokráte přední čeští kuchaři přijdou s neotřelými úpravami třeboňského kapra, které mohou obohatit receptury našich restaurací.
Soutěžící doplní finalista soutěže 5. Mistrovství Evropy v přípravě kapra Tomasz Nowak z Polska. „Kapr vždy neodmyslitelně patřil k české kuchyni. Chceme, aby tato chlouba tuzemské gastronomie opět trvale zakotvila v českých jídelních lístcích, proto i letos budeme podporovat tuto akci v rámci projektu – Ochutnejte Českou republiku“, zdůvodnil ředitel odboru mediální komunikace agentury CzechTourism Pavel Klicpera záštitu této akci.


Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001