8. ledna 2009, mejdlo v Adrii
23. 01. 2009
Jak se stalo zvykem, hotel Adria i letos pro své obchodní partnery pořádal Tříkrálové setkání, ale nejen to. Zároveň se konalo i loučení s jedním z králů českého hotelnictví panem Milošem Končickým, který končil své angažmá u společnosti Adria – Neptun a v rámci zahajování večera symbolickou štafetu definitivně předal svému nástupci, řediteli hotelu Adria Ing. Karlu Doubkovi.
Adria získala v loňském roce evropské ocenění Ekoznačka EU – Květina, a proto pro své hosty hotel připravil program v podobě výroby tradičního přírodního mýdla. Hosté si mohli vlastnoručně odlít mýdlo, jaké doma vyráběly i naše prababičky. Podle momentálního naladění měli na výběr různé druhy mýdlové hmoty, dámy si většinou chtěly prodloužit mládí konopným omlazujícím mýdlem, pánové zase utvořili řadu před hrncem s afrodiziakálním hřebíčkovým mýdlem.
Kromě odlévání mýdla na hosty čekalo ještě další překvapení – stánek s pokrmy v bio kvalitě. Na ukázku šéfkuchař Michal Novák připravil ochutnávku několika bio surovin, které mohli hosté porovnat se surovinami běžnými. Med, džem, mléko a mnoho dalších pokrmů připravených ze surovin v bio kvalitě dostalo jedinečnou šanci přesvědčit hosty o tom, proč se mohou honosit přívlastkem bio. Že toto srovnání bylo pro všechny lákavým zážitkem, dokazovala rychlost, s jakou gastronomie mizela ze stolů.
„Programem večera jsme chtěli upozornit na to, že hotel Adria se díky dlouhodobě šetrnému přístupu k životnímu prostředí nyní může pyšnit ekologickým certifikátem EU – Květina. Snažíme se ochranu životního prostředí i nadále rozvíjet, a dokázat tak našim hostů, že i hotel uprostřed Václavského náměstí může fungovat, aniž by svou existencí škodil přírodě. Dnes symbolicky na příkladu výroby ručního mýdla a ochutnávce produktů ekologického zemědělství. Ohromný zájem hostů si povídat nejen o bio pokrmech, ale i o certifikátu Ekoznačka a našem úsilí s ní spojeným nás mile překvapil. Je to pro nás známka toho, že hotel napnul plachty správným směrem,“ řekl ředitel hotelu Adria Karel Doubek.