Národní federace hotelů a restaurací České republiky (NFHR) hájí
zájmy oboru a svých členů. Je místem kontaktů a platformou
s mezinárodním propojením pro předávání informací o dění v oboru.
Prostřednictvím vzdělávací činnosti, seminářů a konferencí pomáhá
reagovat na vývojové trendy doma i ve světě. Účastníky 20. konference
NFHR hostil Hotel Imperial Karlovy Vary. Jejím základní tématem bylo:
„Management v průběžně a rychle se měnících časech – Krize jako
šance“. Třídenní vzdělávací program se odehrával za účasti
předních profesionálů a analytiků, kteří se zaměřovali na budoucnost
průmyslu v konfliktech světa a na témata související se vstupem Česka do
Evropské unie. Cílem výročního jednání bylo formulovat, co potřebuje
český hotelový a restaurační průmysl k překonání stagnace
v cestovním ruchu. Účastníci konference měli řadu možností včetně
neformálních v rámci v doprovodných společenských programů možnost
rozšířit své obchodní kontakty.
20. konferenci NFHR ČR hostil Hotel Imperial
06. 12. 2003
Hejtman Karlovarského kraje JUDr. Josef Pavel ve svém pozdravném projevu mj.
řekl: „Konference NFHR se v Karlových Varech koná již podruhé. Poprvé
se uskutečnila v Grandhotelu PUPP. Letos Vás uvítá další
z karlovarských vlajkových lodí, Hotel Imperial, který v uplynulém roce
prošel významnou rekonstrukcí. Věřím, že prostředí našeho kraje,
destinace světově proslulé svými léčivými zdroji, bude i letos pro
konferenci dobrým stimulem.“
Generální ředitel Hotelu Imperial Karlovy Vary Ing. Jiří Milský mj. řekl:
"Je pro mne ctí a radostí přivítat vás v roli hostitele v nově
zrekonstruovaném hotelu. Věřím, že vám nabídne důstojné prostředí a
vlídnou atmosféru, které společně s osobním přínosem každého z vás
zajistí úspěch letošní výroční konference.
Výroční ceny NFHR ČR
kategorie | oceněný |
Hoteliér & Restauratér roku 2003 | Pavel Brdička, generální ředitel hotelu International Brno – Best Western |
Hoteliér & Restauratér roku 2003, hotelové řetězce | Zdeněk Šafařík, generální ředitel společnosti OREA, řetězec OREA HOTELS |
první z „TOP 50“ hotelových restaurantů | restaurant Allegro, Four Seasons Hotel, Praha |
Mladá managerka roku 2003 | Andrea Ferklová, Grandhotel Pupp, Karlovy Vary |
Mimořádná cena roku 2003 | Klaus Pilz, generální ředitel hotelů Crowne Plaza Prague a Grandhotel Bohemia, Praha |
Mimořádná cena roku 2003 | Viliam Sivek, ředitel hotelu Selský Dvůr, Praha |