165 let plzeňského U Pinkasů
30. 06. 2008
Povozník Salzmann jistě netušil, jak velkou tradici zakládá, když v roce 1843 přivezl hostinskému Pinkasovi dvě bečky piva, které před nedávnem, přesně v říjnu roku předcházejícího, v Plzeňském pivovaru prvně uvařili.
Účastníky i aktéry happeningu k 165.výročí nikdy nepřerušené tradice čepování Plzeňského Prazdroje v restauraci U Pinkasů vítal její ředitel pan František Novotný v nově otevřeném prostoru pro dvě stě osob, který řadí jeho restauraci z pohledu kapacity k největším v Praze. Hosté se nechávali unášet pohádkovými příběhy o Dařbujánu a Pandrholovi, Hloupém Honzovi a řadě dalších. Bylo možno přát si cokoliv a vše bylo splnitelné, jako v pohádkách. A tak létali pečení holubi do huby, na stromech rostly jaternice a jelita a ve studánce tekla slivovice. Přidáme-li k tomu skvělé pivo, čepované nejlepšími výčepními, a pokrmy, které dokazovaly mistrovství kuchařů, byl to nádherný večer, který pracovníci restaurace U Pinkasů pro své nejlepší zákazníky připravili. Přišla popřát i řada hostů, kteří také patří k pravidelným návštěvníkům, jako např. Barbora Špotáková, mistryně světa v hodu oštěpem a atletka roku 2007, a skupina Tři sestry v čele s Lou Fanánkem Hágenem. I jim byla splněna pohádková přání. Konečně, to se může stát každému z návštěvníků této vyhlášené restaurace.