Menu

165 let plzeňského U Pinkasů

30. 06. 2008

Povozník Salzmann jistě netušil, jak velkou tradici zakládá, když v roce 1843 přivezl hostinskému Pinkasovi dvě bečky piva, které před nedávnem, přesně v říjnu roku předcházejícího, v Plzeňském pivovaru prvně uvařili.

Účastníky i aktéry happeningu k 165.výročí nikdy nepřerušené tradice čepování Plzeňského Prazdroje v restauraci U Pinkasů vítal její ředitel pan František Novotný v nově otevřeném prostoru pro dvě stě osob, který řadí jeho restauraci z pohledu kapacity k největším v Praze. Hosté se nechávali unášet pohádkovými příběhy o Dařbujánu a Pandrholovi, Hloupém Honzovi a řadě dalších. Bylo možno přát si cokoliv a vše bylo splnitelné, jako v pohádkách. A tak létali pečení holubi do huby, na stromech rostly jaternice a jelita a ve studánce tekla slivovice. Přidáme-li k tomu skvělé pivo, čepované nejlepšími výčepními, a pokrmy, které dokazovaly mistrovství kuchařů, byl to nádherný večer, který pracovníci restaurace U Pinkasů pro své nejlepší zákazníky připravili. Přišla popřát i řada hostů, kteří také patří k pravidelným návštěvníkům, jako např. Barbora Špotáková, mistryně světa v hodu oštěpem a atletka roku 2007, a skupina Tři sestry v čele s Lou Fanánkem Hágenem. I jim byla splněna pohádková přání. Konečně, to se může stát každému z návštěvníků této vyhlášené restaurace.



Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

festival krumlov 34
czech semicon