13. výroční konference AHR ČR
05. 11. 2018
V duchu influencers, technologických změn, videí a osobního rozvoje. 100 let republiky dovoluje bilancovat české a slovenské hotelnictví po jednom století. Společné úspěchy a úskalí, budoucí příležitosti. Špičkoví evropští odborníci přicházejí s náměty a novým pohledem na podnikání v hotelnictví a gastronomii.
22. a 23. listopadu 2018 v Ostravě
Asociace hotelů a restaurací ČR pořádá konferenci pro slovenské a české
hoteliéry a restauratéry. Konference se zaměřuje na inovace a nejnovější
trendy v provozech, marketingu a ve změnách v očekávání hostů. Při
přípravě programu jsme se snažili, aby byl zajímavý pro malé penziony,
velké hotely i restaurace.
Jedním z klíčových řečníků je Ivo Toman, autor
třinácti knih, který je jedním z nejznámějších odborníků na osobní
rozvoj a marketing. Narodil se s Tourettovým syndromem. Navzdory omezením,
která z tohoto onemocnění vyplývají, postavil svoji kariéru a podnikání
na komunikaci. Učí, jak být šťastný, sebevědomý, úspěšný a jak vést
a budovat týmy. Svůj příběh cesty na vrchol představí Juraj
Hruška, jeden z nejznámějších slovenských šéfkuchařů a
držitel ocenění Kuchař roku 2018. O splněném snu o vlastní restauraci
pohovoří Marcel Ihnačák. Z evropského Future Hospitality
Institutu přijal naše pozvání futurista Tjeerd Zandberg,
který se ve své prezentaci zaměří na úspěch z pohledu interakce lidí a
technologií. Dotkneme se trendů v digitálním
marketingu – vliv influencerů, i jak videa bodují nad statickými
texty. Co se dá dělat s neférovými praktikami OTAs atd.
Do diskuzního panelu jsme připravili téma, které trápí
všechny. Chceme se zeptat zástupců MZV, MPSV, MPO, jak budou řešit
problematiku nedostatku zaměstnanců na trhu. Medailonky přednášejících
naleznete na www.konferenceahr.cz.
Níže uvádíme některé z řečníků, které budete moct na akci osobně
potkat.
Marcel Ihnačák
Známý slovenský šéfkuchař, majitel restaurace Boutique Hotelu Tanzberg,
autor několika kuchařských knih a kolega Jamieho Olivera. Marcel je v Česku
známý především z reklamní kampaně nákupního řetězce Lidl. Jeho
úspěchy ale sahají mnohem dál. Vařil pro hvězdy jako Karel Gott, Sean
Connery či Calvin Klein. V Londýně působil ve vyhlášené restauraci
Pied-á-Terre, která byla oceněna dvěma michelinskými hvězdami, cenné
zkušenosti sbíral také u slavného anglického šéfkuchaře Jamieho
Olivera. V roce 2011 na mistrovství světa v ledním hokeji na Slovensku
připravoval pokrmy například pro Jaromíra Jágra nebo Tomáše Plekance.
Nyní provozuje a vaří v restauraci Boutique Hotelu Tanzberg a je autorem
kuchařských knih Radosť variť a Zelenina, moja láska. Marcel se
původně chtěl stát profesionálním hokejistou, stejně jako jeho
strýcové. Kvůli zranění se ale musel hokejové kariéry vzdát. Začal se
tedy věnovat gastronomii, která se stala jeho celoživotní láskou. Velký
sen si Marcel splnil v Mikulově, kde otevřel svoji první restauraci, jež je
součástí Boutique Hotelu Tanzberg a láká na speciality založené na
lokálních surovinách, čerstvé zelenině a bylinkách, ale také na
židovskou kuchyni.
Tjeerd Zandberg
Výzkumný pracovník institutu European Tourism Futures Institute (ETFI) Tjeerd
Zandberg působí v European Tourism Futures Institut (EFTI), který se
zabývá prognostikou cestovního ruchu a pohostinství. Tjeerd má rozsáhlé
znalosti o řízení v oblasti pohostinství, zejména o inovacích a
strategickém rozvoji. Soustřeďuje se na otázku, proč jsou někteří
manažeři inovativnější než jiní. Vzhledem ke své ekonometrické
průpravě i zkušenostem se správou dat se často podílí na složitých
projektech pracujících s rozsáhlými datovými soubory a na studiích
ekonomických dopadů. Kromě práce pro EFTI zároveň řídí magisterské
studium managementu pohostinství na univerzitě NHL v Nizozemsku a Kataru.
Ivo Toman
Školitel, jednatel a majitel několika společností TAXUS International, s. r.
o., Ivo Toman je autorem několika bestsellerů v Česku i na Slovensku a
uznávaný odborník osobního rozvoje. Na trh uvedl třináct úspěšných
knih, je tvůrcem videoškolení a motivačních audio CD na téma osobního
rozvoje a motivace. Narodil se s Tourettovým syndromem. I přes problémy
způsobené tímto postižením absolvoval VŠLD ve Zvolenu. Stal se
úspěšným prodejcem v přímém prodeji, věnoval se netradičním metodám
osobního rozvoje jednotlivců, aplikované psychologii a marketingu. Založil
společnost TAXUS International, s. r. o., působící v Česku, na Slovensku a
v Maďarsku. Vyškolil několik desítek tisíc lidí. V roce 2004 uvedl na
trh Revoluční angličtinu TAXUS Learning, o rok později pak němčinu.
V roce 2008 byl zařazen do almanachu 1 000 Leaders of Czech Republic.
V roce 2015 získal ocenění Osobnost vzdělávání dospělých 2015 od
Asociace institucí manažerského vzdělávání a České andragogické
společnosti. Snaží se pomáhat lidem s velkou vnitřní motivací k tomu,
aby byli ještě úspěšnější.
Tomáš Krejča
Marketingový specialista a konzultant Tomáš Krejča se věnuje marketingu a
komunikaci již více než 15 let. Má bohaté zkušenosti z práce pro
státní i soukromý sektor. Kreativně se věnuje marketingu od samého
začátku profesní kariéry, v posledních pěti letech se pak zaměřuje na
oblast videomarketingu. Sám aktivně produkuje, tvoří kampaně a strategie
pro klienty a též se věnuje vzdělávání a konzultacím. Zajímá se
o nejnovější technologie a trendy v oblasti tvorby videa a díky svým
zkušenostem z marketingu je umí spojit do fungující strategie, která
nezruinuje firemní rozpočet. Baví ho výzvy a nesnáší, když někdo hledá
důvody, proč něco nepůjde.
Kromě odborného programu
je konference jedinečnou příležitostí k výměně zkušeností a setkání
kolegů z Česka i Slovenska. Ve čtvrtek 22. listopadu proběhne od
17 hodin pro členy AHR ČR valná hromada, po které zveme všechny na
neformální a již tradiční GTG party. Party se bude konat
v prostorách pivovaru Ostravar, který patří k nejstarším fungujícím
podnikům v Ostravě.
Odborná část konference
proběhne v pátek 23. listopadu v Clarion Congress Hotelu Ostrava.
Slavnostní zakončení bude následovat v divadle
Antonína Dvořáka, které je jednou ze scén Národního divadla
moravskoslezského v Ostravě. Jako součást závěrečného galavečeru budou
předány Výroční ceny AHR ČR a přichystán slavnostní
raut. Během večera vás také bude čekat ochutnávka toho nejlepšího
z divadelní produkce a poté se přesuneme na tradiční after
party.
Připravili jsme pro vás několik balíčků, které by vám mohly umožnit
pozvat také kolegy z řad vašich týmů. Všechny informace o programu,
nabídce ubytování a cenových balíčků včetně možnosti registrace jsou
vám k dispozici na www.konferenceahr.cz. Naši konferenci
v posledních letech navštěvuje na tři sta hoteliérů, provozovatelů
restaurací a zástupců škol. Budeme velmi rádi, pokud se jí zúčastníte
i vy. Těšíme se na setkání.
Klára Stárek Zachariášová