Menu

Zdravá zemská energie

04. 08. 2017

Jméno šumavských Kašperských Hor neodráží jejich polohu, ale montánní činnost. Na rozdíl od Kutné Hory či Březových Hor, kde horníci kutali stříbro, zde byla dobývána a ve středověku až ve třech stovkách zlatorudných mlýnů drcena zlatonosná hornina, z jejíž drtě byl vymýván těžký žlutý kov. V době keltského osídlení tu žíly zlata vystupovaly až k povrchu a dodnes tu k němu díky zlatonosnému podloží intenzivně vystupuje zemská energie. Rozhovor s ře­ditelem Šumavských bylinných lázní Jaroslavem Fischerem jsem proto 8. května 2017 začal konstatováním, že snad nejmarkantněji do skalního dómu pod Parkhotelem.
Šumavské bylinné lázně letošním rokem vstoupily do páté úspěšné sezony. I díky intenzivnímu vývěru pozitivní zemské energie si tak Parkhotel, v jehož areálu se lázně nacházejí, vytvořil a posiluje stálou klientelu, která ji k nám jezdí čerpat. Koncept Šumavských bylinných lázní těží i z dalších ozdravných sil šumavské přírody a ze zdejší bohaté historie, která se promítá i do interiéru hotelu. Vzhledem k charakteru pobytů smějí děti do hotelu až od patnácti let. Šumavské bylinné lázně se těší velké oblibě hned od otevření. Výrazně zlepšily ekonomiku našeho hotelu. Peníze, které Parkhotel i díky jim generuje, reinvestujeme do jeho rozvoje. Loni jsme tu tak vytvořili meditační energetický park s výhledem na hrad Kašperk.

Hotelové hosty jistě potěší, že ve vašich tiskových materiálech „Naučné stezky a vycházkové okruhy v okolí Kašperských Hor“ a v publikaci „Šumavské bylinné lázně“ najdou spoustu inspirace, jak si užít Šumavy.
Parkhotel a koncept jeho Šumavských bylinných lázní jsou určeny hostům, kteří jsou s to absolvovat horské túry a poznávací okruhy. Kašperské Hory jsou východištěm řady dobře značených turistických tras. Hosté si mohou i vyjet do okolí. Například na Modravu nebo na Kvildu, splout část Otavy nebo se vydat na kole po některé z cyklotras. Tedy užívat si Šumavy, relaxovat a čerpat energii nejen v hotelu a meditační zahradě, v níž mnozí z nich bosky vítají nový den brouzdáním se ranní rosou. Ve zmíněné publikaci „Šumavské bylinné lázně“, kterou jsme loni vydali a kterou hosté dostávají na pokoj, jsou informace o šumavských lázních a historii zdejšího lázeňství. V jejím obsahu se odráží, že spolupracujeme s odborníky řady oborů. Svou pasáž věnovanou správné výživě v ní má lékařka Michaela Šmídová, která se zabývá celostní medicínou. Další část – od inženýra Pavla Kozáka, s nímž jsme dávali dohromady energetický meditační park – je věnována zemské energii. Další bylinám. Je to inspirativní materiál, vybízející čtenáře k zamyšlení nad svým životním stylem a nad tím, zda by se neměli začít víc chránit před stresem.



Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

for kids